Какво са бързи кредити?

31.10.2011 | Автор: | Публикувано в: Кредит

Различните видове бързи кредити, според индивидуалните нужди на хората, са една добра алтернатива, когато се налага да се закупи някаква стока или продукт бързо или пък, когато трябва да направите рефинансиране на друг ваш кредит. Заради малките суми, които се отпускат като бързи кредити, те са най-подходящи за физически лица, но не и за корпоративни такива. Все пак обаче от тях могат да се възползват и компании, опериращи в малкия или среден бизнес. Нека името обаче не ви заблуждава. Бързи кредити не значи, че парите по заявения кредит ще пристигнат бързо, а че документите, нужни да се обработят, за да се отпусне кредита, ще станат бързо и лесно. Бързите кредити означават именно това – бързо да разберете можете ли да очаквате заем или не.

Един от най-бързите видове бързи кредити е този, при който се получава одобрение до 24 часа от пускане на молбата. Но това при по-солидни суми от порядъка на 2000-3000 лв. Докато за по-малки суми, одобрението може и да е до един час. Особено когато се отнася до конкретна сума за закупуване на вещи на лизинг. Голяма част от кредитите онлайн също получават бърз отговор, като правилото и тук е, че колкото по-малка е сумата, толкова по-бърз е отговорът.

Когато сте решили да вземете един от многото бързи кредити, трябва да се подготвите за внасянето на по-висока лихва. Отнася се същото и за кредитите, за които не се налага да се доказва доход. Или казано с други думи, колкото по-малко гаранции давате на определената финансова институция относно платежоспособността си, толкова повече ще трябва да заплатите като лихва. Ето защо ще трябва да преценяте на място доколко въпросната ситуация е правилна и подходяща за вас. От голяма полза в този случай може да ви бъдат финансовите съветници, които имат реален и преценяващ поглед върху офертите на различни банкови и небанкови институции. Другото разумно решение е да се обърнете към банка, чийто клиент вече сте. Ако сте имали добри взаимоотношения с банката до момента, можете да получите преференциално отношение към вас като лоялен клиент.

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.