На почивка с бърз кредит

13.07.2015 | Автор: | Публикувано в: Кредит

В днешни дни много хора прибягват до теглене на бързите кредити при планирането на своя отпуск и ваканция, в зависимост в какво се изразяват те. По данни на статистически и финансови институции, над 8% от бързите кредити се употребяват, за да се разтоварим от забързания начин на живот, който водим.

Използването на парите за летния отпуск е една от основните причини да теглим бърз кредит. Други са плащане на сметки, ремонт вкъщи или на колата, да подпомогнем свой бизнес. Уж пестим почти целогодишно за ваканцията, но дойде ли лятото или зимата винаги се оказва, че събраната сума е недостатъчна или пък сме я изхарчили за нещо друго. И тук се оказваме пред дилема: да отложим така чакания отпуск, или направо да се откажем от него, което май не е приемливо за никой. Едно от решенията на това може да бъде бързия кредит. Той представлява теглене на не много голяма сума пари, а падежът за изплащането е до една година. Получаването на заема става сравнително бързо, а документите, които се изискват, са малко. Те обаче трябва да са попълнени коректно. За бърз заем може да подадем заявление и онлайн, като така се спестява ходенето до кредитната институция. Попълването на бланката отнема няколко минути, одобрението става бързо и парите се превеждат почти веднага след него. А след това вие сте готови да резервирате мечтаната почивка.

Като недостатък на тези кредити, е че заради опростената процедура по кандидатстването, липсата на поръчители и документ за доходи, тези заеми имат по-висока лихва, която може да достигне 15%. Така че хубаво трябва да преценим дали наистина си струва. Но пък простотата, с която се подават документи и се взима дадена сума, печели все повече привърженици. Интересна е тенденцията, че повечето хора, кандидатстващи за бързи заеми, са жени. Като че ли те са по-склонни да теглят бързи заеми, но са и по-коректни платци.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.