Златните бижута като възможност за кредит

22.08.2011 | Автор: | Публикувано в: Бижута, Кредит, Съвети

Поглеждайки в своята кутия за бижута е напълно нормално сред лъскавите им събратя да имаме и златни бижута, които се счупени, смачкани или одраскани и просто не могат да бъдат възстановени дори и след намесата на опитен бижутер. В този момент обикновено осъзнаваме и непотребността им. Възможно е от сантименталност да пазим тези златни украшения защото ни връщат към приятни спомени, но въпреки това те са и първото, за което би трябвало да се сетим в момент, когато се нуждаем от краткосрочен паричен заем, а сроковете ни притискат.

За никого не е тайна, че най-бързият начин да се получи кредит са заложните къщи. А най-ликвидната и удобна за залог вещ, която да служи като обезпечение на кредита са точно златните бижута. При това заложната къща няма да се интересува от състоянието им – дали са нови или повредени. Ценното в тях е металът, от който са изработени. Естествено ако бижуто, което занесете е в отлично състояние то ще бъде закупено на по-добра цена, но дори и скъсано и изкривено то ще има стойност.  Цената давана за запазени златни бижута и за повредени такива обикновено се различава от порядъка на 2-5 % или грубо 0,5-1,5 лева на грам в различните заложни къщи.

Удобството на кредитите предлагани от заложни къщи е в няколко насоки. На първо място златните бижута могат да бъдат продадени или заложени, като във втория вариант те могат да бъдат откупени. На второ място е удобството да получиш значителна парична сума срещу нещо толкова малко като златното бижу. На трето място е бързината за получаване на кредит обезпечен със златни бижута.

Много често сумите и сроковете, за които се нуждае човек от пари правят тегленето на кредит от банка нецелесъобразно. Именно в моментите, в които човек се нуждае от суми, за покриване на спешни и непланирани разходи е добре да има предвид услугите на заложните къщи и златните бижута са ключът за решаването на финансовите ни проблеми. Златното бижу ще бъде оценено съобразни цената на златото на световните финансови пазари в момента, като следва да се има предвид, че тя в последните месеци варира в широки граници.

Процедурата по оценката на дадено златно бижу е изключително лесна и бърза – проверка на тегло и карати на златното бижу, изготвяне на договор и предаване на дължимата сума. А вече от волята на клиента зависи дали ще остави бижуто си да „изгори” или ще си го откупи. За сигурност на клиента се препоръчва да се ползват услугите само на доказани заложни къщи, които държат на името и репутацията си както и преди да отидат в тях да претеглят златните си бижута и на друго място за да се намали вероятността от измама. Добре е да се знае и предварително какви карати са бижутата какво е теглото на бижута преизчислено на 14 карата ако то самото е 18 или 22к.

Лазар Белев

Автор:

Здравейте, казвам се Лазар Белев - хобитата ми се копирайтинг, блогърство и чат - пат SEO. Надявам се статиите ми да Ви харесат. :)

Този автор е публикувал досега 8 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.