Известни диети

28.07.2011 | Автор: | Публикувано в: Диети

Всеки един от нас иска идеална фигура и търси един или друг начин да я постигне. Лутаме се през различни хранителни режими, докато намерим най-подходящия за нас и пробваме какво ли не. Всичкото това с идеята за едно здраво и красиво тяло.
Ще ви запознаем с две диети, които не вредят на здравето и не изключват нито една важна група храни, не изтощават организма и не водят до познатият на всички отслабващи “йо-йо ефект”.
Чували сте за влиянието, което оказва Луната върху приливите и отливите на моретата и океаните. Реално тя въздейства по подобен начин и на човешкото тяло или по-точно на течностите в него. Някои хора са забелязали склонността на тялото ни да задържа вода, когато има пълнолуние и обратното – да се освобождава от нея, когато е новолуние. Защо да не се възползваме от този феномен и да не вложим малко воля и усилия, които ще доведат до задоволителни резултати? Добра идея е да следите четирите фази на Луната и когато настъпят да приемате само течности. С други думи, прекарайте двадесет и четири часов прием само на вода, точно, когато Луната е във фаза новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. Трябва да пиете основно минерална вода и не поемайте твърда храна. Ако ви се струва прекалено тежко и не можете да издържите, може да включите прясно изцеден плодов сок или чай с мед. Но само това, кафето, безалкохолните газирани напитки и алкохолът са забранени. Ако спазвате тези правила, ще свалите от 2 до 4 килограма всеки месец, неусетно и без много усилия.
Другата диета, с която ще ви запознаем е известната 90 дневна диета. Тя е основава на принципите на разделното хранене и се състои в редуването на т.нар. “четиридневки”. Една серия от четири дни включва следното:
– Първи ден белтъци – консумират се белтъчини – месо, мляко и млечни, риба и морски дарове, яйца.
– Втори ден варива – можете да ядете всякакви бобови храни, плюс картофи и ориз.
– Трети, въглехидратен ден – можете да ядете всякакви тестени храни – питки, козунаци, спагети, пици.
– Четвърти ден, плодове – през този ден трябва да ядете само плодове.
Особеното при тази диета е, че без значение в кой ден сте, закуската винаги се състои от един вид плод и нищо друго. Старайте се да откажете следобедните закуски и да вечеряте това, което сте хапнали на обяд, но на половина като количество. Прекратете пиенето на алкохол, газирани напитки и подсладено кафе и резултатите ще дойдат бързо.
Независимо дали ще правите Лунна диета или на 90-дневната, вие ще изберете един наистина здравословен режим, който освен, че ще редуцира теглото ви, няма по никакъв начин да подейства негативно на вашето тяло. Съчетайте със спорт, който ви е приятен и ще получите една перфектна фигура, добро здраве и самочувствие.

Автор:

Този автор има 12 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.