Целулит лечение

Наскоро бе счетено, че целулита неминуемо се появява с възрастта. За съжаление, най-новите изследвания показват, че това е своеобразен сигнал, който казва, че е време да промените обичайния си начин на живот.

В началния си стадий целулитът е незабележим: стиснете кожата си с ръка и внимателно се вгледайте повърхността – има ли пъпчици, т.е.,така наречената “портокалова кожа”, вие имаме целулит от първия етап и основание за безпокойство в същото време . Ако целулитът по тялото ви е видим и без да стискате кожата си – означава че имате втори или трети стадий на заболяването.

Целулитът се настанява удобно на ханша, бедрата, корема, раменете и коленете. За да се преборим с целулита , трябва да предприемем няколко основни стъпки ,които ще разрешат проблема.

Първа стъпка в борбата с целулита – какво ядем ?
Първо ограничете храната. Вашата диета , трябва да е такава, че калориите не трябва да надминава 1200 килокалории на ден. Лекарите одобряват продукти, богати на целулоза: зърнени храни, ръжен хляб. За да се забави появата на целулита, трябва да се намали на приема на алкохол и продукти, богати на кофеин до минимум. Спирането на газирани напитки също е плюс.

Към вредните продукти ,с които трябва да се разделите са солта , захарта , консервите и пържените храни.Цигарите , разрушават натрупания витамин Ц в тялото , който е много важен за кожата , като и помага да е по еластична.

Продцедури с вода

Водата помага изключително много в премахването на целулита.Има редица анти целулитни вани , които може да приложите.Друго средство в борбата с заболяването е глината, която се маже върху проблемните участъци.

Спортът помага много срещу целулита.Най-добрите упражнения са тичането , изкачването на стълби, карането на колело, бързи разходки и плуването.Намерете време за спорт и вие бързо ще успеете да да преборите целулита по вашето тяло.

Целулитът е широко разпространен особено сред жените. Причината е, защото женското тяло е по-склонно към натрупване на мазнини.Прилагайки тези лесни стъпки – вие лесно и бързо ще можете да се справите с проблема.

Много интересни статии може да намерите на Сайта за  отслабване и диети .

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.