Къде да изядем най-вкусната пица в София

12.12.2013 | Автор: | Публикувано в: Храна и напитки

Пицата е храна на боговете. Или поне така твърдят много нейни любители. Само за протокола, тази прекрасна храна, се появява през далечната 1738 г. в малкият италиански град, Неапол. За първи път бива измайсторена от пекар, който я приготвя специално са кралица Маргарита. Не напразно, първата пица в историята на човечеството носи именно нейното име. Айнщайн е казал, че трябва да се стрмим към опростяване на нещата, но не прекалено. Мога с ръка на сърцето да кажа, че пица “Маргарита” е поредното доказателство, макар и в кулинарията. Само петдесет години по-късно, около 1957 г., в САЩ се появяват и замразените варианти на това чревоугодническо удоволствие. И така, в днешни дни, това е една от най-предпочитаните храни в света. Но къде да похапнем най-вкусните пици в София?

На първо място е добре да се допитаме до интернет. Там най-добре ще можем да съберем информация от първа ръка. Ако напишете пица София или пицарии в София ще ви се визуализират достатъчно резултати, подкрепени с оценки и коментари. Това е един добър старт на нашето търсене. Все пак, бъдете внимателни. Интернет е свободно пространство и всеки има право да пише каквото си иска. Лично аз, когато търся пицария в мрежата, намирам резултати и преминавам към следващата си стъпка.

Второто важно нещо, което предстои преди изборът ми на пицария, е мнение на мои приятели и познати. Най-бързо и лесно аз мога да се сдобие с подобно нещо през социалните мрежи. Влизам във Facebook или Twitter, и просто публикувам линк към заведението и моля за мнение. Няма по-лесен, бърз и сигурен начин от това да намерите вкусна пица. Със сигурност поне 5% от вашите приятели в социалните мрежи ще знаят какво да ви препоръчат, а съм сигурен, че и не малка част ще имат мнение за въпросното заведение, от което се интересувате.

Между другото, знаете ли, че в САЩ 17% от всички ресторанти са пицарии. Там например, само за една година, се изконсумирват над 3 милиона порции от вкусната-тестена италианска храна. Няма какво да ни изненадва факта, че индустрията е оценена на над $30 милиона. Но нека не се отклоняваме толкова надалеч.

След като сте намерили пицарии, спряли сте се на една или две, а след това сте попитали своите приятели в социалните мрежи, е време за финални маневри. Тук отново използваме интернет. Пишем името на победителя, например “пицария Х” и търсим мнения на бивши и настоящи клиенти. Вече можем да сме спокойни, че там където отиваме, няма да ни очакват кисели сервитьорки със студена и бавно-приготвена храна.

Автор:

Този автор има 12 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.