Защо купуваме пчелен мед

14.11.2013 | Автор: | Публикувано в: Храна и напитки, Хранене

За никого не е тайна, че пчелният мед е хранителен продукт, който помага за различни болести и неразположения. Без значение дали е течен или кристализиран, той е предпочитан от много хора заради полезното му въздействие върху организма.

Освен, че намира място в медицината, пчелният мед се използва и като натурален подсладител, за напитки и храни.  В химичният състав на меда влизат аминокиселини, въглехидрати, вода, минерални вещества, белтъчни и други. Вкусът е сладък, а цвета варира от светъл до тъмно кафяв.

Целебният ефект на пчелния мед се дължи на лечебното въздействие при отделните съставки. Доказано е, че този хранителен продукт дар от природата осигурява имунна защита за организма и в същото време действа противовъзпалително и антибактериално.

Всеки, който продава мед знае, че той намира приложение при заболявания на стомашно-чревния тракт. Стотици го използват за лечение на гастрит, проблеми с дихателната система, възпаления и тем подобни. Ефектът е потвърден и от медиците, така че ако изпитвате някой от горепосочените здравословни казуси можете да използвате мед.

Разбира се, пчелният хранителен продукт не се препоръчва за страдащи от захарен диабет провеждащи лечение с инсулин. Консумацията му може да задълбочи болестта, тъй че бъдете внимателни.  Съществуват сортове медни сортове с повишено ниво на витамини и плодова захар, които могат да бъдат консумирани от диабетици, но за това попитайте личния си лекар.

Заключителна част

Medun.bg продава мед на изключително добри цени, които може да видите в интернет пространството. При нас ще намерите 100% натурален пчелен мед, който няма как да не харесате. Работим с хиляди клиенти в България и не само, като до момента демонстрираме вещ подход към пчеларството и производството на продукта.

За повече информация относно предложения ни посетете уебстраницата, към която сме дали препратка по-горе и поръчайте сладкия и вкусен и полезен мед още днес. Очакваме ви по всяко време и ви желаем много здраве и късмет.

 

Автор:

Този автор има 126 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.