Три добавки за пица, които да избягваме

28.09.2013 | Автор: | Публикувано в: Ястия

Като любител на пицата взех решение да дам няколко съвета за това как да не се чувстваме лошо след като сме похапнали тази вкусна и засищаща храна. Съветите ми се базират чисто и просто на това да избягваме три основни добавки, които се характеризират с голямо количество мазнина и някои, които се характеризират с голямо ниво на хранителнос. Независимо дали приготвяме пица вкъщи или посещаваме пицарии в София или друг глад в страната.

Първата добавка това са мазните салами и бекон. Няма смисъл да товарите стомаха си с тези мазнотии. Пицата също така променя до голяма степен своите вкусови качества заради голямата доза сол, пипер и мазнина в салама.

Като добър заместител за тези, които не могат да похапват без мръвка, препоръчвам прошуто, пилешко или аншоа. Така хем ще си хапвате месце, хем няма да натоварвате организма допълнително.

Друга добавка, която е добре да избягвате е кетчуп и майонеза. Не за друго, но ако се вгледате в съставките, които се съдържат в една майонеза или кетчуп ще останете неприятно изненадани. Така да се каже, в съставките ще откриете доста голяма част от таблицата на Менделей.

Последно – избягвайте чушки и гъби върху пицата си. Не се заблуждавайте, че те я правят лека и полезна. Напротив. Тези две добавки съдържат толкова много вода, че след като си похапнете тестото, то тази вода го превръща в голяма кръгла питка в стомаха ви.

Автор:

Този автор има 12 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.