Стара Загора ще се сдобие с втора фитнес площадка на открито

13.09.2012 | Автор: | Публикувано в: Портали

В края на юли 2012 г. в парк „Аязмото” беше открита най-голямата фитнес площадка на открито на територията на Балканите. До 15 септември с подобно съоръжение ще се сдобият и жителите на кв. „Кольо Ганчев” в Стара Загора. Откриването на новата фитнес площадка съвпада и с първия учебен ден.

Млади ентусиасти са поискали съдействието на кмета на града на липите и заедно с това са връчили на градоначалника подписка от 60 живущи в големия квартал, които претендират да бъдат изградени спортни уреди с успоредки, лостове и съоръжение на коремни преси.

Общината е отредила терен за изграждане на фитнес площадката. Мястото е много оживено и се предполага, че ще бъде посещавано от повече хора. Кв. ‘Кольо Ганчев” е отдалечен от централната част на града на липите. Спортните ентусиасти, които живеят там невинаги могат да се предвиждат до други фитнес клубове в града или до парк „Аязмото”.

Градоначалникът на Стара Загора подчертава в свое изявление, че една от целите на сегашното управление е да се изградят спортни площадки във всички квартали на града на правите улици.  През последните години се наблюдава значително нарстнал интерес към развитието на спорта в Стара Загора. Живко Тодоров изказва пред медиите своята радост за това, че младежите сами търсят съдействието на общината и се включват в различни идеи със свои предложения.

Автор:

Този автор има 13 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.