Статии в kak-da.com напомнят колко е важен спортът за тийнейджърите

12.09.2012 | Автор: | Публикувано в: Портали

Нивата на затлъстяване сред младото поколение са доста големи днес. Участието им различни спортни прояви със сигурност би помогнало за регулиране на тяхното тегло.

Това ще ги научи на значението на упражненията и ще бъде началото на по-здравословен начин на живот, напомнят тестовете от директория за статии kak-da.com. Изследванията сочат, че тези, които са си създали добри навици, имат по-добри шансове за по-пълноценен начин на живот като възрастни. Младежите, които активно се занимават със спорт, растат по-здрави, по-силни и по-балансирани физически и емоционално.
Според публикациите в kak-da.com, добрите грижи за тялото дават повод за по-голяма увереност, която е необходима на повечето тийнейджъри. Това предпазва и от характерната за възрастта депресия, която е породена от връхлитащите отрицателни емоции във връзка с големите промени във физиката и емоционалното състояние. Когато тийнейджърите се чувстват сигурни и уверени в себе си, те ще бъдат по-добре подготвени да се справят с натиска на връстниците си, който може да ги подведе към тютюнопушене, наркотици, злоупотреба с алкохол и безразборен секс.

Спортните занимания в тийнейджърската възраст са началото на един нов и по-здравословен начин на живот за младежите, припомнят от kak-da.com. Освен, че може да бъде голямо забавление, спортът изисква много от тях, но и ги учи на много важни качества, които ще им бъдат полезни цял живот.

Автор:

Този автор има 13 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.