Зоопортал baubau.bg- две от най-често срещаните алергии при кучетата

05.09.2012 | Автор: | Публикувано в: Домашни любимци, Други, Портали

Кожните проблеми и алергии при кучетата се срещат все по-често. Едно на седем кучета вече страда от алергия и броят им се увеличава всяка година. Като общо правило, за да се каже, че страда от алергия, кучето трябва да е било изложено на съответния алерген два пъти. Първото излагане ще предизвика имунната му система да произведе антитела.

Според статии в портал за животни baubau.bg, една от най-разпространените алергии води началото си от ухапване от бълхи или други хапещи насекоми. Това е най-често срещания тип кожна алергия при кучетата. Причинява се от непоносимостта към слюнката на бълхите. Колкото и да е странно, ако кучето има алергия от бълхи, не е задължително да намерите голямо количество от малките паразити върху него. Достатъчна е само една, за да предизвика алергична реакция в животното. Обикновено бълхите се разхождат най- вече в задната част на тялото на кучето и около опашката.
Друг вид алергия, който споменава зоопортал baubau.bg е от летливи вещества в околната среда като домашен прах, треви, плесен, дървета и други. Те са вторият и най-често срещан тип алергии и се проявяват чрез много силен сърбеж. Могат да засегнат почти всяка част от тялото на кучето, но най- вече подмишниците, слабините, краката и хълбоците. Ако не реагирате навреме, кучето ще загуби голяма част от козината си в следствие на алергичната реакция.

Автор:

Този автор има 13 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.