Публикации напомнят, че дрехите правят човека

15.08.2012 | Автор: | Публикувано в: Портали

Чували ли сте израза „ Дрехите правят човека”? Външния вид и облеклото са неразривно свързани. Дрехите имат психологически ефект върху всеки човек и разкриват голяма част от същността му. Те показват много повече, отколкото можете да си помислите. Могат да изразяват вашата емоционалност и степен на зрялост.

В много публикации в интернет ще прочетете, че дрехите са средство за себеизразяване. Те са част от вашата визия. Затова трябва да бъдете внимателни при избора на облеклото си.

В своите статии много списания напомнят, че ако човек носи удобни дрехи, значи той се чувства комфортно в кожата си, оптимист е и лесно се приспособява. Стегнатото облекло пък,  говори за тревожност и напрежение. Смята се, че хора, които носят прилепнали за тялото дрехи трудно се вписват в нова среда, държат се плахо и се притесняват да общуват с повече хора.

Емоционалната несигурност може да бъде изразена и в носенето на модерни дрехи, които са неудобни и очевидно неподходящи за конкретния човек. Според статиите на психолози, такива хора имат ниско самочувствие и не се доверяват на собствената си преценка.
Безгрижието в облеклото е неуважение към себе си и към другите хора. Лицата, които са занемарени предизвикват неприятно усещане. С небрежното си отношение в облеклото си, те показват немарливото отношение и към личността си.
Дрехите са важна част от способността да бъдеш щастлив. Хората, които имат разумно отношение към дрехите, са разумни и в живота. Да се обличаш добре, означава да бъдеш спокоен със собствената си личност.

Автор:

Този автор има 13 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.