Компютър или един малък свят

15.06.2012 | Автор: | Публикувано в: Компютри, Технологии

Днес използването нa компютър е масова практика. У нас почти няма човек под 50 години, който да не е използвал компютър по една или друга причина. Благодарение на тези технологични решения от 40-те години на 20 век днес света е едно доста по-малко място, а информацията пътува със скоростта на светлината.

Живеейки в информационна епоха, където понякога тя е по-важна от много други неща се сблъскваме постоянно с използването на компютри. Днес интернет е събрал целия свят на едно място. Не случайно през 90-те години беше измислен и термина „глобално село”. Сигурно се чудите защо пък село, а не град – много просто – всички са буквално през една къща един от друг.

Интернет ни даде възможност да комуникираме с хора от цял свят, да обменяме и придобиваме огромни обеми информация и така пряко подобри скоростта и успеваемостта ни при вземане на важни или не толкова решения. На практика всяко българско домакинство разполага с домашен компютър, на който се извършват най-различни дейности. От комуникирането с приятели в социалните мрежи, през играенето на онлайн игри до обработка на мултимедия, създаване на съдържание и презентации и много, много други.

Света е значително по-малък днес. Приятелите ни винаги са наблизо, без значение от кога не сме ги виждали на живо. Информацията е на секунда разстояние. Информирането на обществото никога вече няма да бъде същото. Един класически пример в този аспект е скорошното земетресение в България (5,8 по Рихтер), което доказа колко е важен интернета и използването на компютър в наши дни и докато телевизиите не реагираха навреме, то най-различни данни буквално заляха социалните мрежи и новинарските сайтове.

Използването на компютър ни дава възможност да избираме какво да научим, да не чакаме да ни спуснат информация, а сами да се информираме, като същевременно разгледаме и различни гледни точки, нещо, което е на светлинни години за родните телевизии и радия.

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.