Малките лаптопи

27.08.2014 | Автор: | Публикувано в: Компютри

За какво изобщо са създадени тези малки лаптопи? Те освен, че са малки, нямат достатъчно мощност, за да си свършите работата навреме. Наистина, компактният им размер ги прави изключително лесни за пренасяне и вероятно незабележими, но това се променя щом надникнете зад техническите им характеристики. И тук възниква въпроса – някога работили ли сте с подобен тип лаптоп? Предимно имат инсталирани Windows 7 или ХР и това им помага да лагват още по-често.

Много по-добър вариант ще бъде ако инсталирате Linux дистрибуция и олекотите значително работата на машината си. Но да речем, че нямате нито парите, нито уменията да го направите. Ще трябва ли да се мъчите със забиващия лаптоп? Отговорът е — да. Това няма да се прояви веднага, а около месец, два, след като го запълните обилно с програми.

Друг редовен проблем, който имат тези малки компютърчета е охлаждането. Всичко е толкова сбито, тясно и малко, че генерира достатъчно топлина при продължителна работа да разтопи половината ви лаптоп. Такива малки лаптопи е задължително да се държат на охлаждаща поставка, независимо дали си мислите, че няма смисъл. По-добре е да се опитате някак си да охлаждате продължително, от колкото да се надявате на малкото вентилаторче вградено вътре. Поне цените на тези мъници не са извън небесата.

Можете да се сдобиете с приличен преносим компютър онлайн и благодарение на разрастващия се интернет, може да си го поръчате от всяка точка на планетата. Защо човек си купува малък лаптоп? Обикновено се използва като втори компютър, тъй като е непосилен да извърши всичката работа, която имате за деня или да се използва за пътувания.

Можете да изгледате някой филм или да си проверите пощата. Както е и самият му размер, така той говори и за задачите, който може да извърши — малки и лесни задачки, за да не го накарате да се стопи. Такива лаптопи не е препоръчително да работят дълго време.

Автор:

Този автор има 8 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.