Топ 5 Причини за да си купите таблет

10.11.2016 | Автор: | Публикувано в: Компютри

Таблетите и техни различни вариации и марки в лицето на таблети Apple iPad и Samsung Galaxy Tab и редица други се оказаха доминантни на пазара на компютърна техника. Все пак обаче много хора си зададоха един доста съществен въпрос, а именно дали използването на таблет не е кич, и дали този тип устройства са достатъчно функционални, за да удовлетворят нашите нужди.

Преносимост. Да и личния ви лаптоп е преносим, но на каква цена. Наличието на таблет ви спестява разнасянето на тежкия преносим компютър, когато сте на почивка или на бизнес пътуване, като същевременно ви дава възможност да вършите куп други неща. Всичко е толкова лесно, колкото да посегнете към своя телефон и да се обадите на приятел.

Използваемост. Въпреки, че по своята характеристика в работно отношение един таблет отстъпва на лаптопите и десктоп компютрите, то той може да се използва за доста рутинни задачи, които се налага да извършвате. Комуникация с приятели в социалните мрежи, проверка на имейл, поддържане на график са само малка част от нещата, които можем да правим.

Забавление. Не е тайна, че магазините, предлагащи продажба на таблети генерират най-много реализирани сделки именно заради тази точка. Хората обичат да четат, да гледат филми, да играят игри и то навсякъде където и да се намират. Вече могат да го постигнат, благодарение употребата на таблет.

Информираност. Много голяма част от собствениците на таблети съумяват да поддържат своята информираност чрез тези страхотни устройства. Сутрешният преглед на печата е нещо страхотно, което можете да направите още преди да сте се измъкнали от леглото.

Издръжливост. Батерията, батерията, батерия – един невероятно силен аргумент в полза на покупката на таблети. Вече не е нужно да търсите контакти, където да заредите своя смартфон или лаптоп, защото вашия таблет може да изкара цял ден, без да се налага да го зареждате на всеки 2-3 часа.

Ако смятате, че не можете да опазите тази чуплива техника, не се притеснявайте, вече има удароустойчиви таблети подходящи, ето и няколко съвета ако смятате, че имате нужда от такъв:

Удароустойчиви таблети за екстремни ситуации

Съвременния човек никъде не може да отиде без електроника – дори и на експедиция в джунглата, той ще има нужда от лаптоп, таблет и телефон. Е, телефона със сигурност ще замлъкне в джунглите на Амазонка, но това няма да се случи на удароустойчиви таблети и лаптопи, предвидени за работа в екстремни условия. Едно такова изделие е Panasonic Toughbook – под това име се предлагат на пазара подсилени лаптопи, подходящи за екстремни условия, които не се плашат от падане или влага. Същото име носи и първият подсилен таблет Panasonic Toughbook (CM111), който се представя като изделие, издържащо на падане, удари, влага и други неща, които биха съсипали всеки обикновен таблет.
Целта на създаването на специални таблети, е те да се ползват за работа в екстремни условия. Много удобен за строителния бранш, където всички ръководители на бригади могат да се оборудват с по едно такова устройство и вместо да развяват по цял ден планове на хартия, те ще ги имат в таблета си, като със същото устройство ще могат да комуникират с колегите си и да дават команди на работниците. Този тип таблети, както и конвенционалните може да намерите като разгледате промоциите на таблети в емаг, където всяка седмица има поне няколко намалени модала.

Що се отнася до избора на модели таблети цени и функции, разнообразието е голямо, но по отношение на здравината, Panasonic Toughbook (CM111) няма конкуренция. Единствено големината на екрана 10.1 инча предизвиква спорове – някои считат, че е много малка, а за други пък е удобна, тъй като устройството се побира във всеки джоб. Таблетът има multi-touch управление, а може да се ползва и специално перо. Екранът има специфични свойства – много ярки цветове, които са видими дори и при ярко слънце.

Освен висококачествения екран, разработчиците са предвидили и GPS връзка и модули за интернет 3G или 4G – нещо, което го прави независим от случайни wi-fi мрежи. След ултраздравия лаптоп, подсиленият таблет идва точно навреме. Новите практични таблети веднага ще намерят своето място в промишлеността, в работата на специалните служби, а също и в науката – много изследователски експедиции ще разчитат на това устройство при пътешествията си в екстремни условия някъде по света.

Автор:

Този автор има 5 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.