Клас 2 или Клас II LED захранване да изберете?

12.05.2014 | Автор: | Публикувано в: Web проекти, Други, Компютри

Изборът на LED захранване, понякога може да се окаже по-трудна задача, отколкото си мисли всеки потребител. Системата, която това осветление използва е много проста. Големият избор на пазара и различните видове устройства за LED захранване, могат да затруднят положението. Объркването се задълбочава и от избора за означаването на устройствата. Потребителите, които са провели онлайн проучване са разбрали, че е добре да използват клас 2 LED захранване. Това ще донесе по-добро управление на веригата, освен това ще намали възможността за токов удар до минимум. Въпреки това, много хора бъркат клас 2 (арабско номериране “2”) с клас II ( римски цифри “II” ) токозахранване.

Тук трябва да се отбележи, че и двата вида LED захранване са съвсем легитимни и валидни от гледна точна на стандартизацията. Разликата между двата вида трансформатори е, че са предназначени за осигуряване на защита в различни методи на свързване на електрическата верига.

Клас 2

LED захранването, което е обозначено с клас 2, е продукт, който е тестван от Underwriters Laboratories. Това е най-голямата световна организация с нестопанска цел, която следи за безопасността на продуктите. Те използват специален стандарт за устройствата, които осигуряват LED захранване. Той е UL-1310.

Това означение се поставя на лепенката с параметрите, която се намира върху трансформатора и означава, че LED захранването не може да надхвърля 100 вата. Това е стандарт, който се използва основно в САЩ и отговаря на изискванията на електрическите системи на този континент.

Клас II

LED захранване от типа Клас I или Клас II се използва основно в страните от Европа. Кодът, който можете да откриете при спецификацията на уредите е EN- 60950. Уредите от Клас I изискват заземяване, тъй като са проектирани, така че да осигуряват допълнителен ток, който да навлезе в системата. Чрез отвеждането на системата към земята се предпазват, както елементите от нея, така и здравето на всички, които се намират в близост. Клас II токозахранващи устройства, обикновено се използват в телекомуникационната индустрия. Можете да ги намерите в много продукти, като например мрежов комутатор и безжичен рутер.

В заключение

В случай, че искате да използвате драйверите, за да подсигурите електрическа система, която работи с осветление, то трябва да използвате Клас 2. Този продукт, може да се състои от няколко изходни канала. Максималната изходна мощност на всеки един от тях няма да надхвърля 100 вата. Чрез ограничаване на абсолютната максимална изходна мощност към предварително зададено ниво от 100 вата, вероятността от прекомерно производство на изходящия ток се намалява до минимум. Прегряването на кабелите и създаването на опасност от токов удар, също няма да бъдат проблем. По този начин, той може да поддържа по-безопасна инсталация.

В случай, че не можете да изберете подходящите драйвери за своя проект, можете да направите малко проучване в интернет. Съществуват редица сайтове, които могат да са ви полезни в това отношение. Там са публикувани полезни съвети за LED захранването, които ще дадат полезни отправни точки. Следващата стъпка, която можете да предприемете е оглед на сайтовете на производителите и официалните дистрибутори. Спецификациите на LED захранването от Викиват в техните сайтове са много подробни и съдържат всичката информация, от която потребителите имат нужда. Освен това, на тези места ще получите и представа за цените, на които се продават продуктите, от които се нуждаете.

Автор:

Аритект с опит в много области и полезни съвети за всички.

Този автор е публикувал досега 29 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.