Съвети при покупка на лаптопи

20.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Компютри, Технологии

Все по-голям брой компютъризирани потребители у нас предпочитат да заменят настолната машина с нов и модерен лаптоп. Това беше продиктувано от редица преимущества, които тези машини предоставят, но сякаш най-вече от това, че искаме да носим своя лаптоп със себе си където и да се намираме.

Все пак покупката на лаптоп и неговата крайна цена зависи най-силно от това, за какво възнамеряваме да използваме машината. Логично супер мощен геймърски лаптоп е доста по-скъп от такъв предназначен за офис цели, водене на кореспонденция и уеб базирани дейности.

Подготвили сме ви „чек лист”, който да ви даде правилните насоки при избор на лаптоп:

  • Цена – при избор на подобна техника, то цената на един лаптоп е винаги изключително важна. Едно бързо пазарно проучване в интернет може да ви даде представа къде цените са най-ниски за едни и същи лаптопи и така да ви спести десетки, че и стотици левове.
  • Марка и модел – избирайте доказани марки, които са се утвърдили на пазара на лаптопи, благодарение на добрата оценка на потребителите за тяхната работа. Не бързайте да купувате последния модел от преди 2 дни, за да не се окаже той пълен провал, а изчакайте месец и прочетете ревютата в мрежата за него.
  • Батерия – ако искате да пътувате много и да разполагате с работещ лаптоп, то батерията е изключително важна за вас. Изберете лаптоп, който позволява да го използвате дълго време, когато сте далеч от източник на електричество. Вариант разбира се си остава покупката на няколко броя батерии за лаптопи.
  • Допълнителни устройства – камерата е само малка част от тези опции. Все пак в зависимост от конкретиката на вашите потребности е добре да си осигурите нужното и в този аспект.
  • Гаранция – търсете дълга гаранция, като дори е добре да доплатите пари за нейното удължаване. Избягвайте гаранционни сервизи, които не са близко до вас, защото това може да се окаже сериозен проблем – това е често наблюдавана грешка при покупка на лаптопи от чуждестранни електронни магазини.
  • Параметри на интегрираните компоненти – голям хард диск, доволно количество RAM памет, бърз процесор и мощна видеокарта са все неща, които всеки иска. Те обаче могат да се окажат ненужни, когато нямате намерение да ги използвате ефективно. Постъпете мъдро, а не следвайте модата на хората, които действително имат нужда от подобни сериозни стойности, когато говорим за параметрите на техните машини
  • Тегло – ако пътувате постоянно със своя лаптоп, то едва ли ви се иска да мъкнете тежък товар. Изберете лек и удобен за пътуване лаптоп, който няма да ви действа като тренировка във фитнеса.

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.