Предпазете вашите батерии за лаптоп от прегряване

04.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Компютри, Онлайн магазини

В тази статия ще откриете полезни съвети за това как да предпазите вашите батерии за лаптоп от прегряване, пълно изтощение и как да извлечете максимума от тях.

  1. Избягвайте многократното им изтощение до край. За литиево-йонните батерии е много по-добре, ако не правите това често, защото така скъсявате техния цикъл на живот. За тях е добре да се зареждат след всеки разряд. Максимално батериите от този вид имат около 300-700 цикъла на заряд — разряд. В зависимост от начина на използване и модела, вие можете да ги ползвате в рамките от една до три години. След това те трябва да се заменят с нови от http://bateriya-laptop.com/.
  2.  Не оставяйте лаптопа, батериите, захранването и всички други принадлежности в колата, защото лятото температурата вътре лесно може да се повиши. Високите температури ще ускорят загубата на капацитета на батериите. Ако все пак се налага да ги оставите в колата, то нека бъде за кратко време и все пак е по-добре да ги поставите в багажника, защото той се загрява по-бавно отколкото остъкленото купе на колата.
  3. Никога не отваряйте литиево-йонни лаптоп батерии Asus, Dell, Acer, Toshiba и други, защото имат механизми за безопасност и когато са увредени, могат да се възпламенят или да експлодират.
  4. Опаковайте батериите внимателно. Увийте всяка резервна литиево-йонна батерия поотделно в неметален материал. Покрийте точките за контакт на батериите с лента, за да предотвратите евентуално късо съединение и прегряване.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.