Небрежното отношение води до повреди при лаптоп батериите

10.02.2012 | Автор: | Публикувано в: Компютри

Сигурно си мислите, че основната причина, поради която вашите батерии за лаптопсе повреждат е, защото физическият им живот е свършил и са изхабени. Да, наистина понякога това е точно така, но в повечето случаи основната причина, поради която батериите се повреждат е небрежното отношение, с което се отнасяме към тях. Повечето хора не полагат абсолютно никакви грижи спрямо своите батерии и това в повечето случаи съкращава живота им чувствително. Аз също бях един от тези хора и моите лаптоп батерии Toshiba ме предадоха още на първата година. След като си закупих нови батерии потърсих информация как мога да удължа живота им и попаднах на много полезна информация, която да ми помогне в това начинание. На първо място използвайте вашите батерии за лаптоп само когато наистина имате нужда от тях. Всяка батерия има определен брой цикли живот и ако я използвате прекомерно много това ще съкрати живота и чувствително. След това периодично извършвайте процедурите калибриране и дефрагментиране. Калибрирането се изразява в това да разреждате и зареждате вашата батерия принудително, когато не сте я използвали дълго време. Дефрагментирането се прави, с цел да оптимизирате информацията, която се намира на твърдия ви диск и да се съкрати времето за обхождане на данните и изпълнението на задачите, което от своя страна пък щади батерията и изразходва по-малко от нейната енергия.

Запомнете, че небрежното поведение с вашите лаптоп батерии рано или късно ще доведе до тяхната подмяна с нови, които моете да закупите от http://bateriya-laptop.com/ на изключително изгодни цени.

Ако и вашите батерии за лаптоп Toshiba са ви предали и не функционират нормално, не чакайте, а ги заменете с нови от http://bateriya-laptop.com/батерия_лаптоп_toshiba_bg

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.