Три стъпки за инсталиране на нов лаптоп

03.10.2011 | Автор: | Публикувано в: Компютри

Всеки извършва някакъв ритуал, след като си вземе нов лаптоп. Някои му слагат всички приложения, които използват, а други директно се хвърлят на игрите, които не са стартирали на стария лаптоп
Преди да свършите което и да е от горните действия, трябва да предприемете някои други важни действия, за да може новият ви лаптоп да се държи като нов колкото се може повече време.

Обновете драйверите
Драйверите са нещото, което превръща компютъра от обикновена щайга с Windows мощна изчислителна централа. Оптималният комплект от драйвери зависи от конфигурацията на лаптопа ви и от склонността ви да рискувате.
Общо взето, бихте искали да инсталирате най-новите налични драйвери за всичките си платки. Примерно, ъпдейтването на драйверите на видео картата в повечето случаи коригира бъгове и подобрява работата на чипа. Без целия набор от драйвери за дъното също би могло да не можете да изпълнявате елементарни процеси. В случай, че след като сте сложили пълният комплект драйвери и продължавате да срещате проблеми, може да трябва да ъпдейтнете и биоса си.
Ако сте се занимавали с компютри дълго време, е много вероятно да сте се сблъсквали и с ново издание на драйвер развалящ нещо, което допреди това е вървяло без проблем. По тази причина някои хора предпочитат да си седят с драйверите, които не създават проблеми и да не слагат по-нови версии. Ако попаднете на бъгава версия, бихте могли да върнете работещата версия или да махнете ъпдейтнатия драйвер и да инсталирате наново предния.

Премахнете излишните апликации
Производителите на лаптопи продължават да добавят много непотребни програми към предварително инсталираните лаптопи или сред даунлоудите на сайтовете си, или в приложените дискове.
Много от тях само напрягат възможностите на лаптопа ви и го затрудняват да работи на пълните си възможности, а и вероятно не ви трябват всички тулбари и тестови версии на всякакъв софтуер.

Обновяване на Windows
Веднага щом разопаковате лаптопа и включите зарядното, е хубаво да свършите е да обновите уиндоуса. Логично, преди това ще трябва да настроите достъпа си с интернет. След като се свържете към интернет, се насочете към контролния панел и изберете настройките за ъпдейт на уиндоус, след което пуснете възможно най-много от възможните обновления.
В зависимост от това колко време е прекарал лаптопът ви по рафтовете в магазина или колко е стар инсталационният диск на операционната система, който ползвате, това би могъл да отнеме от няколко минути до 1 час. Някои ъпдейти вероятно ще наложат рестарт на компютъра.

Автор:

Този автор има 8 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.