Месечни подобрения за вашия AdWords профил

05.02.2014 | Автор: | Публикувано в: SEO

PPC кампаниите изискват организирана и добре планирана работа. Някои компоненти от тях могат да се преглеждат само по веднъж на тримесечие. Има и такива, които се променят по-динамично. Това означава, че трябва да се наблюдават по-изкъсо от специалистите, които се занимават с Pay per click акцията. Одитът на тези компоненти е наистина важен за успеха както на настоящата, така и на следващата кампания.

1. Почиствайте рекламните текстове – Всеки добър специалист тества рекламни текстове през цялото време на PPC кампанията. Един месец е достатъчен срок, в който могат да се преценят показателите на даден рекламен текст, както и дали той има потенциала да донесе необходимата честота на кликванията. Методът на отсяване на рекламни текстове е доста пренебрегван, което е странно, защото е чудесен начин за прецизиране на Pay per click акцията. В такъв случай няма нужда да се чудите кои реклами да премахнете – просто погледнете числата, които идват при вас чрез Google Анализи.
2. Открийте печелившите думи в рекламния текст – Това може лесно да се случи с проучването на данните от вашата PPC кампания. И по-специално за опцията AdWords Script. С един поглед в този доклад за данни на вашата кампания, вие можете да разберете какво въздействие има всеки ред от вашата реклама. В тази опция се събира информация за всеки ред от вашата реклама. По този начин всеки специалист, който се занимава с Pay per click реклама, може да прецени кои са добрите текстове. След това за много малко време може да измисли нови, които да са по-ефективни.
3. Почистване на ключовите думи – Вече всички си купуват ключови думи от Google. Това може би не е най-добрият подход от гледна точка на PPC. Повечето специалисти биха ви препоръчали да погледнете заявките за търсене, които са довели клиентите на вашия сайт. Това ще ви даде ясна представа кои думи от вашия списък са ефективни и можете да ги закупите за своята PPC кампания. Освен това бихте могли да се отървете от ключовите думи, които няма да ви носят реализации, а само загуба на пари.
4. Добавете нови думи, които се подбрани от Search Terms Report – това е процесът на естествен подбор в Pay per click акцията. Някои думи, които специалистите по реклама смятат за успешни, се оказват непотребни за публиката. Това е и причината ключовите фрази да се обновяват на месечна база. Този подход гарантира ефективна и добре поддържана кампания. Ясно е, че списъците се променят доста често.
5. Намерете негативните ключови думи в Long Tail заявките – Това е действие, което толкова много се подразбира, че често не му се обръща никакво внимание. Потребителското поведение е доста сложно и ключовите думи с негативно значение могат да доведат много потребители на целевата страница на сайта. Това може да гарантира успеха на една PPC кампания.
6. Почиствайте от дубликати – Списъците с ключови думи понякога са наистина много дълги. Това е и причината понякога да се случва някоя от думите да се повтаря. Това не е толкова ужасно. Няма да провали никоя Pay per click акция. Все пак ще трябва да проверявате ключовите фрази за подобни повторения и да ги отстранявате. Можете естествено да използвате удобния AdWords Editor, който ще ви помогне да намерите ключовите думи, които се повтарят.

Автор:

Аритект с опит в много области и полезни съвети за всички.

Този автор е публикувал досега 29 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.