10-те най-важни фактора за локалното търсене

26.11.2013 | Автор: | Публикувано в: SEO

Проучването на факторите за локално търсене е най-важната информация за оптимизацията на сайтове през годината. Тук попадат втората част от основополагащите фактори за локалното търсене.

 

  1. Качество и авторитет на вътрешните връзки на домейна – Органичните сигнали играят голяма роля в местното класиране, затова е важно сайтът ви да има качествени връзки от авторитетни източници. Инструмент като на Open Site Explorer може да ви помогне да разберете броя и качеството на връзките, сочещи към вашия сайт.
  2. Брой на местните коментари – Това е много прост показател, колкото повече качествени местни коментари имате, толкова по-добре се класирате.
  3. Ключова дума в заглавието бизнес – смята се, че освен името на бизнеса ви, посочването на ключова дума в заглавието може да ви изведе пред конкуренцията.
  4. Брой на цитиранията от локално свързани домейни – Споменаването на името, адреса и телефона на вашия бизнес от местната общност е от основно значение за вашето класиране. Този тип цитати засилват доверието във вашата Google+ локална страница.
  5. Близост на физическото местоположение до точката на търсене – Вече не е необходимо да включвате местоположението си при търсенето. Когато това се налага, търсачките засичат местоположението ви и показват локални резултати. Очевидно е, че вие нямате контрол върху това къде се намира вашият потребител в момента. Единственото, което трябва да се разбере е, че колкото по-близо е търсещия до вас, толкова по-напред ще излезете в резултатите.
  6. Брой на цитиранията от индустрията/гилдията – Точно както е важно името, адресът и телефонът ви да са включени в различни справочни сайтове за потребителите, така е необходимо да сте посочили координати и в сайтовете справочници, които обединяват вашата бизнес насока. Принципът е същият.
  7. Код на районаGoogle счита за добра практика да използвате телефонния код на вашия район. Кодът на телефонния ви номер, посочен в профила ви, трябва да съвпада с кода на населеното място. Това може да изглежда очевидно, но местните резултатите от търсенето показват, че някои фирми тръгват в грешна посока. Понякога те публикуват безплатен номер, вместо стационарен телефон. Друг път посочват редица мобилни телефон или номера за проследяване с различен код от този на района.
  8. Град и държава в повечето тагове на заглавия – Заглавието-маркер е изключително важен елемент. Включването на вашия град, име на район в повечето или всички тагове на вашето заглавие, може да има положително влияние върху това как ще се класирате при локалното търсене.
  9. Брой на мненията от трети лица – Освен, че получавате мнения за бизнеса си в своята Google+ страница, вие можете да търсите обратна връзка и в други платформи. В класирането на местния бизнес Google взема предвид количеството на мнения, които сте спечелили в мрежата. Мненията винаги са полезни, както за подобряване на бизнеса, така и за по-високо класиране. Лесно може да достигнете до тях, също благодарение на видео SEO. Когато се опитвате да прецените към кои платформи да се присъедините, направете кратко проучване на конкуренцията. Ако те вече са направили профили в някой от тях, не губете време, а се присъединете.
  10. Авторитет на страницата в Google+ и авторитет на началната страница на вашия сайт – Подобно на концепцията за авторитета на домейна на вашия сайт, авторитетът на вашата локална страница в Google+ има огромно значение. За много компании това ще бъде просто началната страница на сайта, но за бизнес с няколко офиса или магазина, други страници на сайта може да са били обозначени като целеви страници. Може да разберете какъв е авторитетът на целевата страница, използвайки услугите на seopal.bg.

Автор:

Този автор има 6 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.