Подобрете локалното си търсене през 2014 г.

31.12.2013 | Автор: | Публикувано в: SEO

2013 г. беше година на промените в областта на SEO оптимизацията и локалното търсене. Потребителите започват да търсят предложения от местния бизнес чрез мобилни устройства. През тази година локалното търсене започна да набира все по-голяма скорост и да става определящо за успеха на бизнеса. Вие ще имате нужда от добра маркетингова стратегия през новата година. Първата ви грижа трябва да бъде доброто ви класиране в локалното търсене.

1. Управлявайте отрицателните онлайн отзиви – След като бизнесът ви е представен в повечето локални справочници за стоки и услуги, може да се появят мнения на недоволни клиенти. Не бързайте да се паникьосвате и да се питате защо си причинихте това главоболие. Не забравяйте, че много потребители ще ви намират именно след локално търсене в тези сайтове. Положителните мнения ще ви доведат много клиенти. Хората винаги се доверяват на мненията на други потребители, така че това е само във ваш плюс. Какво да правите, ако се появят отрицателни коментари? На първо място трябва да се уверите, че сте се справили с проблема, от който се оплаква клиентът. Не се страхувайте да им отговаряте директно с прогреса, който сте постигнали. Това отношение ще подобри вашия авторитет в общността. Ако можете да се свържете с недоволните си клиенти, можете винаги да им предложите да ги компенсирате по някакъв начин. Всички тези действия ще ви помогнат да се класирате по-добре в локалното търсене.

2. Изградете ангажирана общност в социалните мрежи – В наши дни потребителите прекарват значителна част от времето си в социалните медии. Там те общуват не само с приятелите си, но и често търсят информация за продукти и услуги. Това може да се отрази много добре на локалното търсене за вашата фирма. Вие трябва да избере най-подходящите социални медии за вашия бизнес. Това ще ви помогне да се изкачите в локалното търсене. Традиционно е добре да имате профили в Twitter и Facebook. По-голямата част от потребителите се запознават с бизнес новини, продажби и промоции, нови продукти и услуги точно чрез тези мрежи. За локалното ви търсене,могат да помогнат и мрежи като Instagram и Pinterest.

3. Използвайте Automated Scheduling & E-Commerce Tools – Локалното ви търсене може много да се подобри и чрез присъствието ви в сайтове като: OpenTable, Seamless и GrubHub. Там вашите клиенти и потребители могат да разглеждат и закупуват продукти и услуги от вашия бизнес. Това ще ви направи популярни сред местната потребителска общност. Класирането ви в локалното търсене ще се подобри. Освен това можете да помислите да присъствате и в сайтове като Amazon, eBay и Etsy. Всички зависи от поведението на вашите потребители.

4. Използвайте Results Reporting, за да подобрите стратегията си – Много притежатели на малък и среден бизнес не проверяват резултатите от своите маркетингови усилия. За да разберете къде се намирате в локалното търсене, вие ще имате нужда от месечни доклади. През 2014 г. все повече ще става популярно мобилното локално търсене. Това трябва да е основен момент във вашите данни. Разберете в кои социални мрежи са по-голямата част от вашите потребители. С цел да подобрите локалното търсене и да ги улесните поставете своите промоции именно на тази платформа.

Още полезна информация за SEO и техники за локално търсене може да намерите в блога на SEO PAL.

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.