Какво съдържа добрата SEO статия?

28.09.2013 | Автор: | Публикувано в: SEO, Онлайн бизнес

Статиите доста приличат на постове в блоговете, тъй като се пишат на определена тема, свързана с Вашия бизнес и включват обратна връка към Вашия бизнес сайт, както и ключови думи за оптимизация за търсещите машини. Добри статии са тези, в които ефективно се използват ключовите думи, съдържат качествено и често обновявано съдържание и са свързани с Вашия бизнес. Тези статии могат значително да подобрят класирането на сайта Ви във водещите търсачки, особено в Google и то много по-ефективно, отколкото изграждането на система от обратни връзки. Ето и важните елементи, които една добра статия трябва да съдържа:

Интересно и привличащо вниманието заглавие

Нищо не може да привлече онлайн посетителите повече от атрактивното заглавие на една статия. Тъй като заглавието на статията е първото нещо, което читателят вижда, именно от него зависи дали читателят ще реши да разгледа съдържанието или не.

Когато избирате заглавие за статията Ви, се уверете, че читателят действително ще намери обещаната в заглавието информация. Ако съдържанието на статията и заглавието се разминават, не очаквайте разочарованият читател да посети сайта Ви.

За да постигнете възможно най-добър SEO резултат чрез статията си, включете основните ключови думи и в заглавието на статията.

Уникално и ново съдържание

Тъй като писането на статии е стратегия, известна в цял свят, която служи за повишаване на ранга на сайта, уеб сайтовете сега съдържат хиляди статии, написани за всяка възможна тема. Поради това е доста трудно да се напише ново и качествено съдържание по дадена тема. Въпреки това, все още е възможно да се пише по дадена тема от различна гледна точка, като добавяте допълнителни данни или нови изследвания. Този и други подобни подходи ще Ви помогнат да напишете добра статия, която да отговаря на SEO критериите.

Предоставяне на качество

За да може една статия да се счита за добра, тя трябва да предоставя ценна информация на читателя. Полезността на статията се определя от информация, която тя съдържа, дали е достатъчно полезна и практична, така че читателите да научат нещо ново или съдържа единствено празни изречения, които нямат голям смисъл и стойност и четенето им може да се определи като загуба на време.

Ако предоставите на читателите си качествено и полезно съдържание, ще получите по-голяма популярност сред тях и търсачките. Нещо повече, самите читатели ще рекламират съдържанието, което предоставяте и ще водят нови и нови потребители при Вас.

Използвайте по естествен начин ключовите думи

Една от основните грешки, правени от много писатели, е прекаляването с ключови думи. Ключовите думи определено са много важни за статията, но появата им трябва да е съвсем естествена и почти незабележима. Съдържанието няма да се чете единствено от търсачките, то е главно насочено да привлича читатели и онлайн потребители. Ако те харесат някоя от статиите Ви, много е вероятно да посетят Вашия сайт, за да намерят повече информация по интересуващата ги тема.

Занимателният стил и полезното съдържание ще привлекат както посетители, така и търсещите машини. Писането на  SEO статии определено е трудна задача, но натрупването на известен опит в тази насока ще доведе до правилен избор на ключови думи и до писането на добра SEO статия.

Автор:

Този автор има 14 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.