SEO – Доброто съдържание – пътят към успеха

01.10.2013 | Автор: | Публикувано в: SEO

Ако сте добре запознати с работата с SEO със сигурност Ви се е случвало да напишете статия, блог или пост с добро съдържание, но въпреки това да не достигнете реализацията, която сте очаквали. Тук е нормално да се зачудите защо, след като сте публикували нещо качествено не получавате резултати.

Първоначално на всеки му идва на ум, че това може да е следствие от промените,които осъществи Google през последните години. Друго възможно обяснение е, че може би съдържанието, което сме написали не е толкова добро колкото сме си мислили. Независимо дали това са причините или не, трябва да запомните, че в SEO успеха на съдържанието е обвързано с нещата, които сме или не сме направили преди да го публикуваме.

Качество на съдържанието

Едно от най-важните неща, които трябва да направите е да се подсигурите, че наистина е добре написано съдържанието на статията, блога и т.н. Но е най-добре да дадете на някой друг също да го прочете и оцени, защото когато сме ние авторите е трудно безпристрастно да преценим качеството.

Тук възниква и въпросът на кого да поискаме оценката, за да сме сигурни за доброто качество. За съжаление, не можем да се доверим на феновете на блога ни или последователите на социалния профил, тъй като те също са пристрастни. Най-сигурното решение в този случай е да се допитаме до мнението на критик, който ще даде своята оценка и ще покаже слабите места на съдържанието, ако има такива.

Какво е доброто съдържание?

Замисляйки се за белезите за качествено съдържание, лесно може да се досетим за Facebook Likes, Tweets, увеличение на трафика на страницата и т.н. Но точна формула за оценка на съдържанието няма. Може да се посочат само няколко техники, които спомагат за създаването на добро съдържание:

  • Точността на съдържанието

Въздържайте се от теми, които са Ви чужди и не сте сигурни в знанията си за тях, тъй като това ще доведе неименуемо до провал. Ефикасен метод да достигнете качеството, което желаете е да споделяте уменията и познанията, които имате от Вашата сфера на работа. Така хората, които се занимават с подобна работа ще оценят статията Ви и ще я намерят за интересна, дори е възможно да се върнат обратно в уеб сайта и да споделят съдържанието ? с други хора.

  • Качеството изисква усилия

За да реализирате резултати, се подразбира, че трябва да вложите усилия в работата си и да отделите време за намирането на най- точното и подходящо съдържание като видеа, постове, инфографики и т.н. Това, разбира се, ще се отрази на статията Ви и на това което ще предадете на читателите си, а то трябва да е качествено и интересно, защото  те са тези които ще оценят услията Ви и ще Ви уважават за това. За да имате успех, представете на читателите си оригинални и развлекателни теми.

Доброто съдържание се нуждае от време

Запомнете, че хубавите неща изискват време – ако мислите, че бързайки и за кратък срок ще постигнете нещо качествено сте в грешка. Успешната реализация на съдържанието понякога е непосилна, дори за маркетинговите специалисти, затова се учете от грешките си. Така не само ще подобрите своите умения и способности, но и ще увеличавате и читателите си, които търсят качествено и интересно съдържание.

Автор:

Този автор има 14 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.