Линк Билдинг

18.11.2013 | Автор: | Публикувано в: SEO

Link Building е често използван термин в оптимизацията на сайтове. Най-простата дефиниция за този процес е: Създаване на входящи връзки към вашия сайт. Целта на линк билдинга е да се постигне по-високо класиране на сайта, да се издигне авторитетът му, което да донесе повече трафик към него.

10 цели и ползи от линк билдинг

1. Разширяване и задълбочаване на портфолиото от ключови думи
2. Увеличване на трафика към вашия сайт по таргет групи
3. Повишаване на доверието във вашия сайт чрез покачването на ранга на страницата
4. Преминаване от втора на първа страница при търсене по ключови думи
5. Собствената ви марка или име на компанията ще бъдат сред топ търсенията чрез ключови думи
6. Ще индексирате нови страници или директории
7. Резутлтатите ще станат видими много бързо
8. Ше подобрите позициите си в локалните търсения на потребителите
9. Сайтът ви да добие профил, който ще стане разпознаваем от потребителите
10. Издигане на авторитета на сайта

Методи
“Посяване” на коментари

Постването на коментари в специализирани блогове от години се използва като метод за линк билдинг. Причината е, че по този начин много лесно се достига до определена таргетирана аудитория. За съжаление, много често спамерите използват именно този метод, за да създават точни копия на текст, което често отнема от тежестта на вашата страница. От друга страна, точно този метод за връзка може да направи впечатление на потребителите заради високото ниво на експертност, което се поддържа.
За да използвате този метод направете списък с авторитетните блогове и им предложете сътрудничество!

Форумен маркетинг

Възползвайте се от голямото предимство за обмяна на информация, което ви дават форумите. Можете да се включите в отделните дискусии, като предложите експертната си помощ. Това включва полезни съвети, нова информация и т. н. Така можете да увеличите доверието в сайта си.

Култивиране на линкове

Повечето сайтове, които има дългогодишна история, обикновено често биват споменавани по името на бранда си. Това именно говори за голямото доверие към тях, само един линк от тях ви носи нови потребители. Проследете тези сайтове, вижте как работят и открийте слабите им страни. Това е вашата пазарна ниша, в която да отгледате свое дърво от връзки.

Платени материали

Да представяте бизнеса си чрез новинарски сайтове е наистина чудесна стратегия. Подберете внимателно сайтовете, в които искате да пуснете материали за бизнеса си, нека имат висок авторитет и ранг. Така хората ще започнат да ви се доверяват все повече.

Поканете гост блогъри

Можете да направите рубрика в сайта си, където посочвате, че най-изтъкнатите независими блогъри ще пишат по различни теми при вас. Тези писатели обикновено имат собствена публика, която никак не е малка. Те са верни фенове и следят изявите на любимия си блогър. Те неминуемо ще посетят вашия сайт.

Придобиване на връзки, чрез нюзлетър

Отново използвайте силата на блоговете. Абонирайте се за техните писма и ги уведомете колко е интересно съдържанието им. След това помолете и линкове от вашия сайт да бъдат включени.

Pinterest маркетинг

В последните години Пинтерест е сайт, който генерира невероятен трафик в световен мащаб. Все повече проучвания на пазара показват, че тази платформа е на път дори да измести Facebook. Това е и една от причините да се използва за линк билдинг. Линковете се отчитат бързо и все повече потребители научават за вашия бизнес.

Автор:

Аритект с опит в много области и полезни съвети за всички.

Този автор е публикувал досега 29 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.