Грижа за матрака

28.09.2013 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Всички искаме да спим на удобен, свеж и чист матрак, но какво правите за поддръжката му? Прочетете съветите ни:

  1. На всеки шест месеца обръщайте матрака. По този начин ще се износва равномерно, а ако е и сезонен модел, ще бъдете подготвени както за лятото, така и за зимата.
  2. Закупете калъф за матрака, който да го предпазва от прах, акари и петна. По специализираните магазини за матраци могат да бъдат намерени и модели с цип, които се поставят изключително лесно.
  3. Калъфът за матрак ще го защити, но това не означава, че матракът не трябва да се почиства. Дори и със защита, прах и акари се натрупват в матрака и могат да предизвикат отключване на алергии, астма, екземи или влошаването им.
  4. Перфектна работа при чистене на матрак върши електрическа тупалка – извлича замърсяванията от дълбочина и ефектът се вижда веднага. Ако не разполагате с подобна, то почистете с прахосмукачка старателно и от двете страни на матрака.
  5. Ако повърхността на матрака е с петна използвайте шампоан за тапицерия. Времето навън, обаче трябва да е топло, за да може да изсъхне. Не позволявайте на вътрешността на матрака да се намокри, защото има вероятност да се увреди. Не е желателно при почистване използване на веро, сапун или домашно приготвени препарати.

    Източник: http://www.relax-matt.com/

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.