Пране на персийски килими – особености

27.07.2017 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Друго, Практически съвети

Скъпите и оригинални персийски килими, или както още ги наричат ориенталски килими, са нещо, което не се среща често. Тук не говорим за килими, които са изработени като имитация на персийски килим и които се мъдрят в почти всеки хол, а за такива, които са изработени от изключително качествени материали, естествени нишки и натурални багрила.

Прането и почистването на такива килими може да бъде изключително сложна и деликатна работа, която е добре да оставите в ръцете на професионалисти, които ще знаят как да се отнесат с това съкровище и да положат наистина максимални грижи за него.

Прането обикновено не се извършва на място

Характерна особеност в повечето случаи, в които фирма е ангажирана за почистването и прането на скъп персийски килим е това, че обикновено повечето професионалисти ще вземат килима за почистването.

За разлика от прането на другите килими, които се третират на място, персийските в повечето случай се взимат за да им бъде оказано достатъчно внимание, което в края на краищата се отблагодарява.

Професионалистите ще се отнесат към подобен килим с голямо внимание, защото той обикновено е наистина доста голяма ценност и изисква специално отношение. Когато бъде изпран и изсушен килимът ще ви бъде доставен и поставен на място.

Прането удължава живота на килима

Ако вашият персийски килим е стар и го имате от поколения би трябвало да го поддържате с изключително внимание, защото това ще удължи неговия живот. Прането ще му спести допълнителното износване и амортизиране от набитите в неговите нишки дребни частици.

Специализираното пране

Всяка фирма за пране на килими ще може да изпълни задачата си да почисти внимателно подобен скъп килим. И все пак, ако искате гаранции за това, че всичко ще се направи по възможно най-щадящ начин и ако желаете да бъдете напълно спокойни и уверени в това, тогава е по-добре да изберете фирма, която е специализирана именно в почистването и прането на подобен тип скъпи ориенталски килими.

Употреба на конкретни продукти

Всяка фирма за основно почистване на домове знае, че ориенталските подови настилки са доста деликатни. По тази причина хората, които се занимават с изпирането знаят, че трябва изключително прецизно да изберат продукт, с който да изперат килима. Така например, повечето препарати, които можете да намерите в търговската мрежа всъщност могат да повредят материята и багрилата, защото са пълни с всякакви химикали с вредно влияние. За да бъде всичко наред, важно е професионалистите да заложат на правилния препарат, с който да се погрижат за вашия скъп килим.

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.