Възможностите, които предлага апартамента тип студио

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Друго, Практически съвети

В наши дни в България се появява западна тенденция за апартаменти без стени с едно пространство. В Съединените американски щати тази мода се появява още преди повече от 100 години. Студиото не разполага с вътрешни преградни стени. Това е единична стая, в която, с помощта на дизайнерски идеи се изпълняват предназначението на кухнята, хола и спалнята чрез отделни зони. Единственото изключение са банята и тоалетната, които по правило, са комбинирани и заемащи минималното пространство, оградено от плъзгаща се врата или преграда.

Като се имат предвид плюсовете и минусите на този апартамент, е необходимо да се помисли, че всичко е много индивидуално и минусите за едни човек са плюсове за друг. Ето защо, специалистите считат, че основните функции, както и липсата на такива, е желателно да се оценяват от всекиго индивидуално.

Студиото е по-подходящо за хора, търсещи нещо ново и необичайно във всичко, дори в собствения си апартамент. Те нямат достатъчно лично пространство, отегчени от обичайната ситуация вкъщи или искат някаква глобална промяна.

Като цяло, дизайнерите предлагат в този апартамент да се определят основните райони. Добре е да се раздели работната площ, зоната за отдих и кухненския кът. Някои хора имат различна версия – хол и спалня, както и малка кухня, въпреки че сред многото варианти, всички избират индивидуално и решението им зависи от личните предпочитания.

Някои хора избират една голяма стая, където зонирането е чисто конвенционално и напомня на невидимо “сливане” на една зона в друга, като голямото пространство създава пространственост и оригинален стил.  По принцип този подход е характерен за хората от творческите професии (т.нар.”бохеми”) и младите хора. Той, обаче, не е съвсем удобен във всяка ограничителна рамка, тъй като така отделните кътове са подложени на натиск от стени.

По принцип, в една обширна зона могат лесно да се направят няколко уютни стаи – в онлайн магазините се предлага огромен набор от плъзгащи се врати, портали, паравани, завеси и други аксесоари за всеки вкус, с който бързо ще се преобразува една стая в няколко като например през нощта, за да се отдели спалнята от общото пространство.

Източник: https://remontira.bg/

Автор:

Този автор има 10 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.