Как Се Свързва Ключ За Осветление Към Контакт

07.10.2015 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

С някои основни инструменти можете лесно да свържете електрически контакт към ключа за осветлението, само е необходимо да следвате стъпките по-долу.

За този проект ще имате нужда от:

 • Тестер за напрежение
 • Тел
 • Електрически кабели
 • Отвертка
 • Ножица за тел
 • Клещи за кримпване
 • Изолирана жица,
 • Конектори
 • Клещи

Стъпка 1

Отидете до сервизния панела и изключете захранването на веригата, върху която ще се работи. Отидете до електрическата кутия, където ще инсталирате ключа и проверете входящия кабел с тестера на напрежение.

Стъпка 2

Има два болта на еднополюсния ключ за лампата, и това няма значение коя жица към кой винт е свързана. Използвайте клещи и отверка, за да свържете черната жица от сервизния панел на най-горния винт, а черната жица от контакта към долния винт. Не забравяйте, че нагоре е “включено”, а надолу е “изключено”.

Стъпка 3

Използвайте клещите за да свържете бялата жица от сервизния панел към бялата жица от контакта. Отрежете една малка част от оголената  жица и я прикрепете към зеления заземителен винт на ключа. Свържете другия край със заземителната  жица от сервизния панела и контакта. Завийте изолираната конекторна жица към двете свързани връзки – не трябва да има изложена оголена жица – и бутнете жиците в кутията. Първи са заземителните жици, след това са неутралните жици и накрая идва ред и на черните жици. Използвайте включените винтове, за да закрепите ключа за осветлението към стената.

Стъпка 4

Един двоен контакт ще има два златни или месингови болта на горещата страна и два сребърни винта на неутралната страна, заедно с един зелен винт за заземяване. На горещата страна има пластина, която свързва двата винта. Счупете тази пластина, ако искате само единото гнездо на контакта да може да се включва и изключва, а другото гнездо да остане постоянно включен.

Стъпка 5

Използвайте клещи и отверка, за да се свържете черната жица със златния винт, бялата жица със сребърен винт и оголеното заземяване със зеления винт. Бутнете кабелите в кутията и закрепете контакта към кутията с щифта за заземяване отгоре. Ако контактът е хоризонтален, широкият неутрален слот трябва да бъде отгоре. Това ще помогне за предотвратяване на къси съединения, ако някой метален предмет случайно падне върху щепсела и частично го извади от контакта.

Следва и малко полезна информация за това как да чистим ключа за лампата:

Необходими са ни: памучни тампони, салфетки, спирт, кърпа или парцал, гореща сапунена вода.

Инструкции:

 1. Потопете кърпата в горещата сапунена вода. Изцедете я. Избършете горната част на ключа за осветлението, където събира прах. Избършете стената около ключа.
 2. Използвайте памучен тампон, натопен в сапунената вода, за да навлезе в пукнатините около панела на ключа и между него и стената.
 3. Избършете ключа с кърпата. Включете светлината и изгасете, за да загреете ключа. Изсушете ключа. Ако ключът е много замърсен, използвайте памучен тампон, натопен в спирт, за да го почистите. Алкохолът се изпарява бързо.

Когато имате нужда да се снабдите с ключове и контакти MAKEL, можете лесно и бързо да ги закупите онлайн.

 

 

 

 

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.