Свързване на Клемореди Стъпка по Стъпка

15.05.2015 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Клеморедът е полезно електрическо устройство, което дава възможност на обекти да бъдат свързвани и разкачани с лекота. Той осигурява точка за свързване на множество кабели наведнъж, което позволява висока плътност на веригата. Това ще осигури повече пространство и ще даде възможност за по-елементарни модификации на електропроводната система. Поради факта, че имат много широко приложение и това, че са много ефикасни, клеморедите могат да се намерят в широк спектър от вериги и електрически системи, включително автомобили, печки и др. По-долу са инструкциите за това как да свържете клеморед с батерия, което е една от най-честите употреби на клеморедите.

Стъпка 1 – Събиране на Материалите

Ще трябва да намерите правилните материали и инструменти, за да изпълните тази задача, преди да започнете проекта. Следните елементи ще бъдат необходими, за да свържете клемореда към батерията:

  • Клеморед
  • Кабел за батерията с червен и черен конектор
  • Клещи за кримпване
  • Клемни обувки
  • Кримпер за обувките
  • Много остър нож
  • Чук и пирони
  • Звездогаечни ключове
  • Шайби за заключване

Стъпка 2 – Поставете Кабелното Трасе

Нагласете вашата батерия и вашия клеморед там, където искате да бъдат. Поставете кабела на батерията между нея и клемореда. Използвайте клещите за кримване, за да отрежете червения и черния кабел до дължината, до която искате. Внимавайте да не отрежете прекалено много от кабела. На този етап е по-добре да оставите допълнителна дължина, защото може да ви потрябва.

Стъпка 3 – Отрежете и Подгответе Краищата на Кабелите

Внимателно отрежете изолацията от последните около 5 см от всеки край на двата кабела, оставяйки жиците оголени. Поставете всеки край в клемна обувка и използвайте кримпера и чука, за да стегнете здраво края. Продължете леко да потупвате кримпера с чука, докато обувката прилегне плътно в горния край на жицата.

Стъпка 4 – Свържете Батерията и Клемореда

Свържете червения край на жицата към положителния полюс на батерията и черния край на жицата към отрицателния полюс на батерията. След това свържете същите тези жици към съответните клеми на клемореда. Защитете връзката с пружинни пръстени, ако смятате, че това е необходимо. Използвайте гаечен ключ за затягане на шайбите по местата им, за да държат краищата на всеки проводник в съответните портове.

При свързването на батерията към клемореда е от решаващо значение, да бъдете сигурни, че клеморедът е проектиран и оразмерен да понесе натоварването на конкретната батерия. Съществува голямо разнообразие от клемореди, достъпни за различни електрически проекти, а неправилната комбинация между клемореда и батерията може да доведе изгърмяли бушони и дори по-лошо.

Всички инструменти и материали, които ви трябват за този проект, са на разположение в хардуерните магазини или магазините за електроника като vikiwat.com. В някои от тези магазини можете да потърсите съвет, ако имате затруднения с определянето на правилните кабели за батериите или клеморедите, които трябва да използвате. Ако не сте занимавали с ремонти, които са свързани с електрическата система, и не сте сигурни, че ще се справите, заради вашата собствена безопасност е най-добре да използвате услугите на професионалистите. Един квалифициран електротехник ще свърши работа както трябва и за доста по-кратко време, а най-важното е, че вие ще бъдете в безопасност по време на осъществяване на проекта.

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.