Без компромис с акумулаторния винтоверт

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Кога да купим качествен винтоверт и кога да изберем “източен” модел

Този въпрос по принцип се отнася за всички видове инструменти, когато ги избираме, но да разгледаме по. подробно винтовертите. Всеки се впечатлява на могото видо клипове на социалните мрежи където виждате как всеки руски домашен майстор има поне два добри винтоверта в своята работилница. Какво интересно има в акумулаторния уред винтоверт, че майсторите имат не един, а няколко – от една или две разнообразни продуктови марки.

Колко винтоверта са ви необходими, ако изпълнявате професионални задачи

Отговорът на този въпрос не е труден. На лице са няколко мотивации тези майстори да имат различни винтоверти. Многообразие от работи за които използват точно един тип винтоверт. За завъртане използват по-маломощни винтоверти. За разпробиване в дърво употребяват винтоверти със средна работна и висока работна мощност. За тежки монтажни работи, употребяват най-мощните акумулаторни винтоверти. Друга обосовка е дълготрайността на акумулаторната батерия. Преди работа сте успели да заредите два или два винтоверта и дори и да работите продължително постоянно има един подготвен за действие. Същото разбира се може да се замести от използването на няколко акумулаторни батерии. Третата причина е изпълняването на различни дейности една след друга. Например такива може да са разпробиване на дупки, зенкероване и завинтване на винтове. Тогава на всеки ваш винтоверт имате нужния допълнителен работен конуматив и в токъв случай не ви се налага постоянната смяна на тези консумативи.

Характерни особености при избора на винтоверт

За тези, които се занимават професионално с отговорно произвоство монтаж или имат важно хоби предлагаме да си съставят набор от 2 или повече винтоверта. На не лекия въпрос какъв точно винтоверт да купим от интернет пространството ще получите извънредно много професионални и не професионални отговори. Нашата препоръка е да избирате в зависимост от главните технически параметри. Напрежението на батерията на винтоверта е директно съпоставимо с неговата мощност при работа. Капацитетът на акумулатора и вида на акумулатора са свързани с дълготрайността на работа. Важен е и диапазонът на захващащия патронник. Много специалисти ще се задоволят с патронник до 10мм, други ще си купят по-голям или по-малък.

Марката е гаранция за качество и за производителност

Бренда на акумулаторния винтоверт е от особено значение за цялостното качество. Много предпочитат Макита осталите ползователи на първо място слагат БОШ. Теглото на винтоверта е от особено значение. Ако имате да завинтвате продължително време болтове с размер до 3 мм, то тогава може да е задоволителен акумулаторен винтоверт от серията 12V. Когато завинтвате по-големи размери винтове или пробивате много отвори в дърво с диаметър 12мм, то ще ви трябва винтоверт с волтаж 14,4V. В кой случай да предпочетем акумулаторен винтоверт за хоби приложения и в кой случай да предпочетем професионален акумулаторен винтоверт.

Ако не си професионалист трябва ли да купуваш нискокачествени машини

Непрофесионалните акумулаторни винтоверти се използват главно от домашни майстори, на които се налага да употребяват винтоверта веднъж месечно. За монтаж на шкафове, маси и бюра за разпробиване на дупки в дърво, за завинтване на винтове до 5mm. Качествените професионални винтоверти се употребяват от професионални майстори когато натоварването е отговорно. Най-мощните качествени винтоверти са предназначени за монтьори на конструкции, за електромонтажници, дърводелци, монтажници на дограма и оборудване, производители на мебели. Ако избирате винтоверт от непрофесионалната група, то много често купуваният винтоверт може да бъде: Акумулаторен двускоростен пробивен, литиево-йонен EasyDrill 12-2, 060397290V, BOSCH Когато се нуждаете от истински професоинален винтоверт не подминавайте: Ударно-пробивен +GSB 18-2-LI Plus, 63/24 Nm, 0-500/0-1.900 min-1, 18 V, 2х2,0 Ah, 1,54 kg, 06019E7120, BOSCH Пълната оферта на множество акумулаторни винтоверти имате възможност да разгледате в e-shop-bg.eu

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.