Съвети За Избора на Стабилизатор на Напрежение

19.07.2015 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

За да ви помогнем с избора на стабилизатор на напрежението, ще отговорим на няколко важни въпроса.

Защо е Толкова Важно Качеството на Електрозахранването?

За да фунционира вашата електрическа система правилно, е необходимо да проверите качеството на електричеството, което я захранва. То трябва да бъде с необходимото качество, за да се гарантира, че ефективността, както и продължителността на живот на системата не намаляват. Без правилното захранване, електрическите устройства могат да се повредят, да дадат грешка или да спрат нацяло да функционират. Има много причини, поради които електрическата енергия да е с лошо качество, което да причини много повреди на захранваните уреди.

Наясно ли сте с Основните ви Проблеми при Снабдяването с Електроенегрия?

За да намерите най-подходящото решение винаги се препоръчва първо да се идентифицира точно причините за проблемите, които възникват. Ако все още не сте ги установили, ще бъде необходимо за определен период от време да наблюдавате, за да установите видовете, продължителността и магнитуда на проблемите с електрическото захранване.

Проблемите с електрозахранването могат да бъдат причинени от различни източници, например от неизправности в дистрибуторска мрежа, превключване на системата, климатични и екологични условия, голяма растителност и оборудване или просто повреден хардуер.

Как Можете да Определелите Необходимостта от Електрическа Мощност на Оборудването, Което Искате да Предпазите?

Тези стойности, които ви трябват, обикновено са в ампери или kVA и са еднофазни или трифазни. Също така ще трябва да определите номиналното напрежение до неутрално и линия по линия, ако са трифазни, както и честотата и мощността.

Тази информация обикновено е описана на табелката, прикрепена към устройството, в противен случай ще трябва да се консултирате с производителя на оборудването или да направите нужните измервания. Винаги е препоръчително да измервате натоварванията в RMS стойност.

При определяне на общата номинална мощност, която се изисква, не забравяйте да дадете възможност за евентуално бъдещо увеличаване на натоварването в средносрочен и дългосрочен план.

Кое е Най-доброто Решение за Вас?

Ако имате добра представа за основните проблеми, които имате с електрозахранването, и за изискванията за мощност на оборудването, което искате да предпазите, сте в състояние лесно и точно можете да идентифицирате най-доброто и най-рентабилно решение.

Ако имате всички електрически проблеми, които описахме във втория въпрос, най-очевидното решение е да се снабдите с UPS. Имайте предвид, че не е евтино решение, но с течение на времето ще спестите много повече, отколкото сте инвестирали.

За повечето приложения, при които загубите по основната мрежа не са критични, проблемът лесно може да се реши чрез използването на генератор в готовност или чрез вндряване на волтажен стабилизатор 3000va от викиват, което ще бъде доста по-евтино решение, по отношение на първоначалните разходи, текущата поддръжка, разходите за поддръжка и необходимите умения, необходими за инсталиране и периодично поддържане.

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.