ПВЦ дограма Vs. Дървена дограма

28.09.2013 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

ПВЦ дограмата

Предимства: ПВЦ дограмата е по-евтина и не изискват много поддръжка. Тя не се нуждае от боядисване и обикновено не се влияе от влага. С колкото по-голям на камери стъклопакет се предлага, толкова по-добра термична и звукова изолация дава. През последните 5-6 години пвц дограмата се наложи като най-предпочитан вид дограма.

Недостатъци: Макар, пвц дограмата да не изисква много поддръжка, тя се нуждае от време на време от миене на прозорци почистване на дограмата и смазване на пантите. Най-често цветовете на пвц дограмата се ограничават до бяло , кафяво и бронз. Сравнително нови са разцветките наподобяващи дърво.

Дограмата от пвц се базира на петрол, и това я прави сериозна заплаха за околната среда при изхвърлянето й.

Дървена дограма

Предимства: Дървената дограма винаги добавя елегантност към интериора и екстериора. Също така, за разлика от пвц конкурентът й, можете да боядисвате и пребоядисвате дървените прозорци и врати. Съвременната дървена дограма предлага много добра изолация, кондензът е минимален. Дървената дограма се предлага с плътно уплътняване, което я прави също като пвц дограмата надежден метод за изолиране на студа, топлината и шума.

Недостатъци: Много важен недостатък на дървената дограма е необходимостта от поддръжка – тя трябва да се предпазва периодично от обезцветяване и увреждане в следствие на променливите метеорологични условия . Ако пренебрегнете периодичната поддръжка , то тогава е възможно дограмата да се напука, да загние или да се подуе.

Дървото, обаче е възобновяем ресурс, а дървената дограма благоприятна за околната среда.

Един от най-добрите варианти е комбинация между двата типа дограма – ще имате красотата на дървото отвътре и лесна за поддръжка и издържлива на дъжд, лед и пек пвц външна страна.

В крайна сметка, решението каква дограма ще изберете зависи от вашите нужди. Сигурното е, че подмяната на старата дограма е гарантиран начин да подобрите, разкрасите, звукоизолирате и топлоизолирате дома си. Също така и да вдигнете цената му!

Източник: Дограма и врати Beautymake – http://www.beautymake.bg/

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.