Ваканция Last Minute

01.07.2013 | Автор: | Публикувано в: Отдих и туризъм

С настъпването на летния сезон и предвижданото от метеоролозите необичайно горещо лято на дневен ред излиза планирането на отпуските. Сайтовете изобилстват с примамливи предложения за почивки на близки и далечни дестинации, екзотични пътувания, круизи. Планирането на отпуската още от януари или февруари несъмнено има своите предимства: отстъпки от предварително обявените цени, сигурност в организацията и т.н. Последни проучвания обаче показват, че зачестява делът на търсенето на оферти last minute. В условията на икономическа нестабилност и несигурност за работните места, хората се страхуват да планират и да поемат дългосрочни ангажименти и въпросът дали изобщо да се почива и къде да се прекара отпуската твърде често остава да се реши в последния момент.

Това прави офертите “last minute” атрактивни и радващи се на особен интерес.

В унисон с тази тенденция има обособени сайтове предлагащи оферти “last minute”полети, хотели, пакетни предложения. Така можете да изберете най-изгодните самолетни билети за определена дата. Предварителната резервация, разбира се, е за предпочитане, но се случва да се срещнат и атрактивни оферти “last minute”, в случаите когато са останали незаети места непосредствено преди полета. Резервацията на полет в последната минута компенсира ценово, ако се ориентирате към нискотарифни авиокомпании, предлагащи изгодни полети като WizzAir или се възползвате от промоциите и специалните предложения на авиокомпаниите. Така например Bulgaria Air предлага на своите клиенти, летящи до Кипър, да се възползват освен от изгодни цени на билетите и от допълнителен безплатен багаж.

Цените на билетите са най-високи в пиковите периоди на пътувания – ваканции, празници и т.н. В търсенето на евтини самолетни билети «last minute» е добре да съобразите и денят, в който да пътувате. По-изгодно от финансова гледна точка е да изберете дните вторник, сряда и четвъртък или да се спрете на нощен полет. След като датата и полета вече са избрани идва ред на най-сложното – настаняването.

Едно от неприятните неща е липсата на места. Специалисти съветват да се насочите към дестинации, които имат развит туризъм и по-голям капацитет за поемане на туристи, като Испания, Гърция, Турция, Кипър. Повечето търсачки са организирани по начин, предлагащ едновременното търсене на полети и хотели. Така можете да изберете хотел, според предпочитанията ви – предложенията варират от най-евтини до суперлуксозни хотели.

След като трудната част вече е приключила остава eдинствено да се насладите на вашата ваканция “last minute”.

Източник – http://eftinisamoletnibileti.net/

Автор:

Този автор има 19 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.