Забавленията в град Китен

05.10.2016 | Автор: | Публикувано в: Дестинации, Морски туризъм

В град Китен има огромнно  разнообразие от    забавления, може да си наемете водни колелета, мотори, коли, рикши и други. Китен е едно много  чисто и красиво място подходящо за  почивка ,забавления и разни  други развлечения. Тук може да научите много неща като;  яздене на кон, каране на сърф, подводната архелогия, също и легендите за Китенския курорт. Заповядайте в някой хотел в Китен и се насладете на всички забавления и прекрасната природа. Подарете си една незабравима почивка със семейство, приятели или пък с любим човек. Имате възможност да изберете подходящият за вас хотел, понеже изборът на хотели и бунгала в Китен е огромен. Курорта предлага разнообразие от забавления и много природни резервати които може да посетите.

Езда

В курорта  може да практикувате  един от най-интересните спортове ездата. Благодарение на ездата вие можете да придобиете чувство за баланс и равновесие, да развиете мускулите на грабначния стълб и на   бедрата. Ако ездата ви харесва или ви е интересна може да посетите  конната база, където се предлагат курсове за обучение, разходка с файтон, полска езда и манежна езда.

Водни спортове

На дъното на морето можете да видите потънали подводници, кораби и куп природни богатства. Водните спортове може да ги практикувате  в  Морската база „Балканика”. Предлагат се; подводен риболов, водни ски, сърф, джетове, яхтинг, ветроходство, подводна архелогия и други интересни занимания.  На дъното на морето има;  анаеробнии бактери, 232 различни видове водорасли, черноморски медузи, покритосемени растения, безграбначни животни и други. С една дума морските спортове са както забвани така и интересни.

Футболно игрище

Ако не обичате да се излежавате по цял ден  на плажа, град Китен има решение за вас. Като всеки подържан плаж, в Китен сьщо има и забавления на бреговата плажна ивица. Футболното игрище се намира на брега, където имате възможност да играете на : корт , футбол, тенис на маса, фитнес, баскетбол и волейбол. Хубавото на тези игри е, че в тях могат да участват както млади така и възрастни хора.

Забавления за деца

В Китен също има и  детски луна парк, където  малчоганите могат да се забавляват с; блъскащите колички, гондолата, виенското колело, джаги, стрелбища и други атракции. За децата които са фенове на виртуалния свят, в курорта има  няколко интернет клуба. Организират се много спектакъли, концерти и специални програми за детски забавления.

Друг вид забавления

Ако искате да се отдадете на релакс и спокойствие може да отидете да гледате филм в китенското кино още известно като ‘’Лятно кино’’ . В Китен има голямо разнообразие от ресторанти, заведения, дискотеки и други. Една от най-известните дискотеки е ‘’Зангадор’’ която денонощтно е на ваше разположение.

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.