Екскурзия с ученици

28.02.2018 | Автор: | Публикувано в: Дестинации

Дори и най-опитен учител се нуждае от малко помощ от време на време, когато му предстои да планира перфектната екскурзия с класа.

Ето накрактко на какво трябва да наблегнете, ако ви предстои училищна екслурзия.

  1. Помислете добре какво биха искали вашите ученици да видят или направят на тази екскурзия

Вашето пътуване може да бъде свързано с материал, която сте изучавали в клас или цялостна концепция, която преподавате през цялата година. И в двата случая учениците трябва да имат смислена връзка със света извън класната стая. Повечето места за екскурзии разполагат с информационни брошури, които свързват забележителностите в района с учебната програма. Те ще ви помогнат да осъществите връзка с вашата програма и учебните резултати на вашите ученици.

 

  1. Не правете екскурзията скучна

Целта на екскурзията е деня да се запълни с образователни приключения за вашите ученици и не забравяйте, че трябва да се насладите на деня си извън класната стая. Не искате да тичате от едно място на друго да се наслаждавате на някакви музейни експонати, които после ще се забравят, ако не се осъзнае тяхното значение. Опитайте се да правите почивки между посещенията и да разговаряте с децата. Бъдете подготвени с интересни факти, свързани с посетеното място.

  1. Проверете всичко преди тръгване

Уверете се, че сте организирали всичко перфектно за вашата екскурзия. Независимо колко пъти сте правили това, не боли да проверите отново. Имате ли списъци на класовете, изпратени потвърждения за резервации, разписания, автобуси, комплект за първа помощ, бележки за разрешения, информации за контакт, шапки, обеди, раници?

Организирането е основен приоритет за успешна екскурзия, затова се уверете, че сте проверили всичко от списъка.

Екскурзиите не са само за учениците, но и за учителите, така че се възползвайте максимално от това, когато сте извън класната стая. Използвайте тази уникална възможност за преподаване и изграждайте връзките си с вашите ученици. То е за да се насладите на времето си далеч от училище и да придобиете опит в реалния живот. Екскурзията винаги е вълнуващо преживяване да излезете извън класната стая и да изследвате света около вас!

Автор:

Този автор има 96 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.