Как да поддържаме удължената коса?

19.06.2013 | Автор: | Публикувано в: Женски неща, Здраве и красота

Всеки ред от удължена коса има нужда от специална грижа, за да изглежда тя здрава, красива, лъскава и жизнена, също както собствената. Изкуствената се поддържа много по-трудно, защото почти не подлежи на промяна. Тя не може да се боядисва, не може да се третира с балсами, маски, спрейове за по-лесно разплитане и други подобни козметични продукти, понеже те просто не й действат по никакъв начин. Единственото, което би могло да подобри вида и по някакъв начин е миенето с шампоан при зацапване и ресането с гребен. Но дори и тези елементарни процедури трудно се прилагат на синтетични косми, защото те са значително по-тънки, късат се много лесно, разресват се трудно, бързо се разваля структурата им.

За разлика от изкуствените екстеншъни, удължителите от естествена коса могат да се поддържат по същия начин, по който “гледате” и Вашата собствена. Те биха могли да се третират с разнообразни шампоани, балсами, маски и други продукти, като така се запазва за по-дълго време красивият им и здрав вид. Препоръчително е да използвате козметиката, която нанасяте на собствената си коса. Удължителите от естествен косъм без проблем хващат и всякакъв вид боя, но все пак не се препоръчва да ги подлагате на тежки обезцветявания или ежедневно наслагване на даден нюанс. Това ще ги изтощи и ще увреди структурата им. Те вече няма да падат свободно, няма да са гъвкави, а ще стоят като опърлени. Добре е да поддържате удължителите от естествена коса с качествени козметични продукти и бои, но не бива и да прекалявате.

Изключително важно в грижите за тресите е и правилното ресане. То трябва да става много внимателно и бавно, като се стараете да не се образуват възли. В противен случай космите ще започнат малко по малко да падат от реда, за който са прикачени, структурата на косата ще се увреди и тя ще се накъса. При разресването е задължително да използвате обикновен гребен с рехави зъбци, за да става то по-внимателно и нежно. При използването на четка рискувате да заплетете косата и след това да трябва да я режете. Прилагате ли подходящи грижи, удължителите от естествена коса няма да променят добрия си вид години наред.

Автор:

Този автор има 10 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.