Методи за използване на маски за коса

25.11.2016 | Автор: | Публикувано в: Женски неща

Когато често използвате услугите на фризьорските салони, може да навредите на косата си с прекомерните натрупвания на химически вещества от всички стилизанти, с които редовно е била третирана. Тогава косата ви е ясно, че е изгубила своята блясък. В такъв случай, по здравословно и икономично за вас е да започнете да я обгрижвате с домашни маски за коса. Тези маски са ефективно средство за възобновяване влагата и жизнеността на косата ви. Избирането на най-подходящата маска за вашия тип коса може да изглежда трудна задача, особено ако нямате опит в тези рутинни действия в домашни условия. Маската може да закупите от магазина или да си я приговите сами. Различните маски въздействат на косата по различен начин поради различните химични свойства на активните им съставки.

Как се използват тези маски за коса? Имайте предвид, че за да не се допуснат неблагоприятни резултати, е  добре да се вземат някои превантивни мерки. Например:

  1. Добре е да се уверите, че косата ви е напълно чиста, тъй като в противен случай приложението на маската ще бъде безрезултатно. Косата ви няма да може да абсорбира хранителните вещества, които и се поднасят поради натрупвания на частици прах и клетки мъртва кожа.
  2. Допитайте се до специалист каква маска би ви подхождала най-добре – маска за суха, мазна, изгоряла или увредена коса.
  3. След като сте измили косата си е добре да я разрешите старателно, за да не се заплете при нанасянето на маската.
  4. Може да напарите косата преди на разнесете маската за коса върху нея. Това би помогнало на маската да даде по-добър и по-бърз ефект.
  5. Не прилагайте балсам между шампоана и маската.
  6. Добре е да замразите маската за коса за да охлади скалпа при нанасяне.
  7. Когато си правите домашно приготвена маска, използвайте блендер, за да смесите съставките до хомогенна смес.
  8. Добре е да изсушите косата си преди нанасяне на маската.

Автор:

Този автор има 96 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.