Кристали или полускъпоценни камъни

22.04.2015 | Автор: | Публикувано в: Женски неща

Изборът между добре познатите кристали Сваровски и полускъпоценни камъни е сложен и със сигурност всеки си има своите лични предпочитания. Изборът може, обаче, да бъде и много лесен. Стига да знаете какво точно търсите и стига да познават добре самите себе си. Има много за и против, но нека видим по-отблизо тази дилема.

За кристалите…

Кристалите са изкуствено създадени. По тази причина те нямат никакви недостатъци. Това е плюс, но за някои хора може да бъде и недостатък. Кристалите биват най-всевъзможни форми и цветове в зависимост от това, което се търси. Те се считат за евтината алтернатива на диамантите, но сами по себе си не представляват особена ценност. Кристалите по-скоро предлагат ефект и блясък и е по-важно какво точно ще направите с тях. Те са отлично решение за изработка на сложни бижута, което не може да се постигне с всеки полускъпоценен камък. Това че се създават изкуствено може да позволи да се изработят невероятно ексцентрични артикули, които просто да Ви смаят. Повечето известни марки бижута използват върху своите изделия Сваровски елементи и създават повече от ефектни накити.

За полускъпоценните камъни…

Полускъпоценните камъни си имат своята стойност, макар че тя не е като тази на диамантите. Когато са по-малки като размер те могат да са сравнително достъпни. Някои камъни са по-скъпи от други, но средно стойността им е по-висока от тази на кристалите. Полускъпоценните камъни са създадени от самата природа и някои тях са се формирали в продължение на милиони години. Те носят символика, приема се, че всеки камък е подходящ за хората от дадена зодия и носенето им е благоприятно за организма по различен начин.

 

Индивидуалните особености…

Ако сте от хората с по-модернистичен поглед, има вероятност украшенията с полускъпоценни камъни да Ви се сторят малко старомодни. Възможно е да Ви се видят също така малко ограничаващи като накит и възможности за инкрустация в различни бижута. И не на последно място има хора, за които просто няма значение дали камъкът е изкуствено или естествено създаден. От друга страна, кристалите Сваровски бг за някои хора просто не представляват интерес, защото са създадени изкуствено и те понякога ги възприемат просто като стъкло, без да ги вълнува изработката или външния вид. А дали ще изберете Сваровски елементи или полускъпоценни камъни, няма начин да сгрешите и със сигурност ще впечатлите достатъчно хора. За това, просто послушайте вътрешния си глас и направете избор според това, което Ви влече повече.

Автор:

Този автор има 8 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.