В търсене на парфюми

11.05.2015 | Автор: | Публикувано в: Женски неща

Често се замисляме, след колко време ще свърши шишенцето парфюм, което сме си взели току-що. Надяваме се да издържи повече време, но дали това е така? Ако случайно и вие сте от този тип хора, които искат да разберат какъв период от време могат да ползват любимия аромат, значи определено трябва да се вгледате в този текст.
Независимо дали залагате на скъпи или евтини парфюми, изразходването им зависи от честотата на пръскане и самото количество. Според проучванията, флакон от 50 мл би могъл да ви стигне за 750 пръскания. Естествено, това е относително казано, тъй като трайността зависи и от температурата, при която го съхранявате, от натиска, който се оказва върху пулверизатора и от вискозитета на парфюма.
Има и други фактори, които могат да покажат за колко време ще ви стигне съответното шишенце. Ако си купувате по-качествени, които без проблем могат да бъдат и евтини парфюми, ще издържите повече време. Ароматът ще е наситен, траен и ще налага по-малко пъти пръскания.
Значение имат и климатичните условия – при студено време, един парфюм трае по-дълго, докато при горещо – трябва да се пръскате постоянно.
Важно са и местата по тялото ви, които поемат от любимото ухание. Според повечето хора, ако една зона се пръска повече, то тя ще мирише по-дълго. Е, това не е точно така. Парфюмите се нанасят на местата с най-силен кръвопоток, там, където кожата ви е по-тънка – зад ушите, на китките, зад колената. Това, разбира се, не означава че не може да се къпете с шишенцето, както обикновено…
Друг фактор, оказващ влияние, е типа на кожата ви – ако е по-мазна, трайността на флакона ще е по-голяма.
От значение е и факта, до колко се грижите за кожата си и как го правите. Тренирането й влияе на трайността  както на по-скъпите, така и на качествените парфюми от PerfumXX.
Ако си обръщате достатъчно внимание и ползвате разни лосиони, най-добре нанесете парфюма върху определения препарат.

Автор:

Този автор има 96 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.