Как да носим каубойски ботуши вместо обикновени дамски обувки?

03.10.2016 | Автор: | Публикувано в: Женски неща

Според списанието Vogue, 2016 е годината на каубойските ботуши. Независимо дали става дума за мъжки или дамски обувки, каубойските ботуши смело изместват традиционните модели боти и ботуши от територии, които са много далече от Дивия Запад.

За първи път, специфичните ботуши се появяват през XIX век след Гражданската война в САЩ. Скосеният ток, заостреният нос и всеки друг детайл от обувката е направен така, че да е удобен за езда и работа в ранчо. Острият нос позволява на каубоя да сложи крака си леко и бързо в стремето. Височината на обувката, достигаща доста над глезена е предпазвала от ухапването на гърмящи змии. Не е случайно, че моделът на обувката е широк и не обхваща плътно крака. Това позволявало кракът да се измъква бързо от стремето, ако ботушът се заклещи. Разбира се, в днешно време каубойските ботуша са вид дамските обувки предназначени за други заевоевания

Каубойските ботуши получават голяма популярност през 30-те и 40-те години на миналия век с вълната от заснемане на много каубойски филми. Артистите ги носели и на екрана, и в ежедневието си. Ботушите били и задължителен атрибут от костюма на всеки кънтри певец.

Така че, каубойските ботуши никога не изчезвали от вниманието на модните къщи. Дизайнерите ги предлагали почти ежегодно, променяйки само формата и материалите. През последните години, специален акцент върху традицията поставят в колекциите си Chanel, Marc Jacobs, Celine, Miu Miu и Alexander McQueen.

С какво се съчетават най-добре дамските каубойски ботуши?

Те са изключително актуални през настоящата есен, но трябва да запомним, че отдавна не са част от традиционен костюм. Съчетани подходящо, каубойските ботуши са стилен и пълноправен акцент върху есенната визия.

С джинси

Съчетанието на дамски каубойски ботуши с джинси е истинска класика. Джинсите могат да са два модела – с широк крачол, който покрива ботуша и визуално издължава крака или с тесен крачол, който се носи вътре в ботуша. Визията се допълва с кожено яке и по-голяма кожена чанта.

С клин

Клин с дълга плетена блуза или туника с дълга жилетка стоят перфектно с каубойски ботуши. Жилетката може да е с голяма плетена или кожена яка. Остава да си поиграем с цветовите комбинации.

С пола

Страхотно съчетание се получава от дълга широка пола, под която се подават скосеният ток и острия нос на каубойския ботуш. Интересна е и комбинацията с пола, тип молив и с пола с асиметрична дължина.

С рокля

Това е любимата комбинация на младите бунтарки. Разкроена, романтична, понякога дантелена рокля до коляното и груби каубойски ботуши. С правилно подбрани аксесоари, изглежда лежерно и секси.

Когато се подбира тоалета, трябва да се вземе под внимание от какъв материал са направени ботушите. В зависимост от това дали са от кожа или велур, се съчетават по различен начин с тъканите на дрехите и с чантите. Във всеки случай, трябва да се избягват кожените елечета и карираните ризи, които заедно с ботушите ще придадат бутафорен и леко комичен стил на току-що излязла от филм каубойка.

Открийте модните за сезона каубойски ботуши и огромно разнообразие от дамски обувки в MatStar.bg

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.