Избелване на зъбите чрез масло от чаено дърво и градински чай

19.04.2017 | Автор: | Публикувано в: Женски неща, Здраве и красота

Народната и алтернативна медицина отдавна използват маслото от чаено дърво за лечение и профилактика на болестотворни процеси в устната кухина, както и с козметична цел – за избелване на зъби .

По принцип, маслото от чаено дърво често се използва също така и в индустриалната козметика, като дава твърде положителни резултати.

Когато се използва в процедури за домашно избелване на зъбите, емайлът не се поврежда, а венците укрепват. Избелващият му ефект се засилва, ако бъде комбинирано с модерните избелващи технологии от типа на комплектите Crest 3D White, съставени от ленти и пасти за избелване, както и вода за уста с профилактични функции.

Маслото от чаено дърво има антибактериален ефект. За разлика от другите народни методи за домашно избелване на зъби, то може да се използва два пъти седмично. След употребата му е подходящо промиването на устната кухина с вода за уста – например, с една от най-разпространените води от този тип на фирмата Crest.

Също така, народната медицина широко използва за избелване на зъбите градински чай. Но не в обичайния му вид на приятна напитка – а пресните листа. Тук трябва да се има предвид, че е много важен самият процес на бране на листата – това е най-добре да става сутрин, докато не са изпитали въздействието на слънчевите лъчи и са с най-голяма степен на свежест. Както всички билки, градинският чай има също антисептично и антимикробно действие. Важно негово предимство е, че едновременно с избелващата процедура оказва и успокояващ ефект. Листата на градинския чай се използват най-рационално в комбинация с други средства за избелване на зъбите – избелващи пасти Crest и лентите за избелване зъби Crest 3D White. По този начин се постига двоен позитивен резултат – степента на избелване се увеличава, като в същото време се оказва и успокояващо въздействие върху зъбите и венците след избелващата процедура. Именно поради успокояващия ефект на чая той е подходящ за избелване на зъби с повишена степен на чувствителност и за комбиниране със съвременните избелващи средства. Това е една от областите в козметичната медицина, където модерните технологии си сътрудничат по перфектен начин с традиционните народни средства и похвати.

 

Използването на градинския чай в процедурите за избелване на зъбите е лесно и удобно: след прилагането на другите избелващи средства зъбите се натриват с прясно откъснатите листа. Също така може да се стрият на кашица, като получената зелена маса се нанесе внимателно върху повърхността. Времетраенето на процедурата е между 10 и 15 минути.

След това, като завършващ етап на избелващите процедури, зъбите трябва да се измият с четка и паста, а устната кухина – да бъде промита с вода за уста. Комбинирането на тази традиционна народна техника с комплекта за избелване на зъбите Crest 3D White – който съдържа избелващи ленти Crest и пасти за избелване, повишава значително нивото на ефективност и увеличава степента на белота.

 

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.