Съдържание за социалните мрежи

10.06.2013 | Автор: | Публикувано в: Маркетинг

Най-голямото предизвикателство при създаване на съдържание за социалните мрежи е текстът на статията да звучи едновременно официално и забавно. В социалните мрежи хората искат да четат по-малко и да визуализират повече или в крайна сметка поне да се забавляват.

Веднага мога да кажа, че успехът на уеб текста  в социалните мрежи се измерва с броя на харесванията,  активността на коментарите и генерирания трафик. Естествено,  освен това е важна и стойността, която носи на читателите, защото хората четат уеб сайтовете за да научат нещо, а след това да го приложат в практиката. И ако наученото им помогне, то автора на поста има стойност.

Текста в един сайт е много важен за роботите на търсачките. Както казват специалистите   Google не гледа, той чете! Естествено за да привлечем  вниманието ние го съпровождаме със снимки и видео.

Вижте няколко основни опорни точки за качествено Уеб съдържание:

–              да бъде кратко

–              да бъде добре форматирано на прарграфи по 4-6 реда

–              да бъде свързано

–              да има илюстрирации

–              и не последно да няма правописни грешки

Съдържанието за социалните мрежи освен текст има снимки и видео:

Една хубава  снимка в социалните мрежи има много голямо въздействие. Изображенията  дават възможност да представим нашия бренд по уникален начин. Трябва да внимаваме в какъв профил на социалните мрежи ги качваме, дали е лична  или корпоративна страница.

Ако създавате галерии нека да нямат повече от 7-8 снимки. При всички случай снимките трябва да са направени професионално.  Ако сте характерни с нещо изразете го, покажете някоя отличителна страна на вашата организация. Добре е да публикувате снимките с кратък текст, който се запомня или галерия от няколко снимки свързани по тема.

Видеото в интернет все повече се доближава до телевизията. Качеството за видеото обаче не е това,  което е необходимо за телевизията поради което може да снимате с каквото си поискате. Кратки интервюта, лекции, семинари, събития, да направите монтаж със снимки. Най-често се качва във Youtube  след което го вграждате във вашия блог или сайт. За честота на качване може да се препоръча да правите по 1 видео на месец за да е достатъчно качествено.

Добре е клипа да е не по-дълъг  от  1-3 минути.  Имайте в предвид, че говорещите глави вече не са на мода, защото хората не обичат да гледат един и същ кадър през цялото време.

Вижте повече информация и съвети за писане в социалните мрежи в Postvai.com.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.