Защо вашият бизнес трябва да има фейсбук страница

12.10.2016 | Автор: | Публикувано в: Маркетинг

С какво една фейсбук страница ще помогне на моя бизнес? Фейсбук страницата ще подобри ли печалбата ми? Нужно ли е бизнесът ми да има фейсбук страница?

Това са въпроси, които всеки един от нас си задава. Аз ще отговоря на тези въпроси и ще ви докажа, че е задължително да имате фейсбук страница. Ако нямате фейсбук страница след тази статия, съм убеден, че ще си направите и ще поддържате тази фейсбук страница ежедневно.

Преди да започна, ще споделя кратка информация за мен. Моята работа е да поддържам фейсбук страници. Фейсбук страници, които ежедневно създават съдържание и общуват със свойте последователи. Всичко, което ще споделя с вас, е от моята практика. Основната цел на тази статия е да ви покажа, колко много е важно да имате фейсбук страница и защо трябва да я поддържате ежедневно.

За да стигнем до отговорите на горните въпроси трябва да отговорим на няколко въпроса какво всъщност е Facebook за нас и за нашия бизнес.

Какво е Facebook в нашето ежедневие?

Всички можем да се съгласим, че Facebook е най-голямата социална мрежа в света, а и в България. Facebook е най-голямата и най-добре развитата медия. По-голяма част от информацията ние я полочуваме именно от Facebook.

Накратко казано?

Всички сме във Facebook! Ако нямаме фейсбук страница, ние се отказваме от всички възможности, които може да ни даде Facebook. Бизнесът ни трябва да има фейсбук страница и тя трябва да има правилна поддръжка. Трябва да се поддържа ежедневно!

За какво ми е фейсбук страница за моя бизнес?

Първото нещо, което трябва да направим, е да погледнем нашите конкуренти. Моите конкуренти имат фейсбук страници и те се поддържат ежедневно. Мога да се хвана на бас с вас, че и вашите конкуренти имат добре поддържани фейсбук страници. И не само, че се поддържат добре, а тези страници работят за бизнеса им. Защо и ние да не си направим фейсбук страница? Напълно безплатно да имаш фейсбук бизнес страница, това, което се изисква, е да инвестираш време в нейното поддържане или да наемеш рекламна агенция, която да управлява присъствието на твоя бизнес и поддържането на твоята фейбсук страница.

Мога ли да имам фейсбук страница и да не я поддържам? Това достатъчно ли е?

Напротив! Това ще навреди на бизнеса ви. Какво биха си помислили вашите настоящи или бъдещи клиенти, като видят, че никой не поддържа фейсбук страницата ви. Съветът ми е ако нямате достатъчно време да поддържате фейсбук страницата си, по-добре не я правете. Съществуването на фейсбук страница няма да помогне на бизнеса ви. Вашата фейсбук страница е лицето на вашия бизнес във Facebook. Ако не е ежедневно поддържана, то тя ще навреди на вашия имидж. Ако нямате време, обърнете се към нужните фейсбук специалисти.

Колко струва управлението на една фейсбук бизнес страница?

Всеки бизнес е различен и логично е управлението на всяка фейсбук страница да е различно. Едно нещо е сигурно, че е много по-евтино да инвестирате в маркетинг и реклама във Facebook отколкото в телевизията или радиото, или билбордове.

Заключение

С вашата фейсбук страница вие изграждате имиджа на вашия бизнес и затова тя трябва да бъде поддържана ежедневно. Ако искате да сте успешни, трябва да имате фейсбук страница и тази фейсбук страница да има ежедневна поддръжка. Всички знаем, че най-скъпото нещо е нашето време и ако нямаме достатъчно време да инвестираме във фейсбук страницата на нашия бизнес трябва да потърсим помощ от фейсбук експерт, който да се грижи ежедневно за нея.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.