Дигиталната реклама

В последните години изключително много нашумяха понятия като уеб дизайн и онлайн реклама, наричана още дигитална реклама. С навлизането на технологиите, все повече хора имат достъп до световната мрежа интернет и разбира се България не прави изключение. Дори нашата страна се нарежда сред едни от най-напредналите,тъй като сме на трето място в света по бързина на интернета.

С течение на времето все повече фирми се обръщат към специалисти за разработка на уеб дизайн и популяризиране на техния бизнес в интернет. Важно е на този етап да се разбере разликата между това просто да имаш сайт в интернет и да имаш уебсайт, който продава и носи резултати на бизнеса. Ето и едно много просто сравнение: ако решите да отворите баничарница и го направите на полето до Витоша, защото ви е най-евтин наема там, всичко ще ви излезе максимално евтино, но клиенти няма да има. Ако обаче решите да отворите същото заведение за хранене в центъра на София, където има голям човекопоток, вероятно ще имате успех. Същото е и при уеб дизайна, само притежанието на сайт не ви гарантира автоматичен успех – нужно е и неговото популяризиране.

За да успеете в това начинание трябва да се запитате какви са начините вашият уебсайт да стане по видим в мрежата. Ако не можете или нямате време да се занимавате, добре е да се обърнете към специалист. Ето и някои от най-основните направления.

Реклама на клик

Това е вид реклама в интернет при която плащате само на клик. Широко разпространен модел е и се среща в Google, Facebook и други. Обикновенно тя се управлява така че да се намалява цената на клика, а да се увеличава броя на кликове. Трябва ли да я ползвате? Да! Трябва ли тя да е основния източник на реклама – твърдо не! Използвайте я, но по-скоро за да подсилите ефекта, отколкото да разчитате само на нея.

Оптимизация за търсещи машини

Това е процес, който спомага вашия уеб сайт натурално да се вдигне в резултатите, когато потребителя търси определена фраза. Отнема време, но направен правилно спомага за дългострочен успех.

Имейл маркетинг

Едно от най-мощните оръжия в онлайн маркетинга, но може да работи и срещу вас. Имайте предвид, че за да избегнете категоризацията спам е добре да спазвате доста правила и да управлявате добре аудиторията си.

 

Това бяха само някои най-основни направления в дигиталната реклама. Не забравяйте, че преди всичко ви трябва качествен уеб дизайн и добро съдържание преди да преминете към онлайн реклама или каквато и да е реклама.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.