Имейл маркетинг или спам?

Имейл маркетинга е начин за реклама, който е често категоризиран като спам. На практика, изработката на един имейл трябва да спазва правилата на качествения уеб дизайн. Не по маловажно е да имате съгласието на хората, на които се изпраща имейла за да не бъдете докладвани като спамъри, а оттам и да създадете проблеми за вашия домейн. При превишаване на определен брой оплаквания за спам, по-големите доставчици на имейл като gmail, yahoo, abv.bg автоматично ви изтриват имейли, които изпращате към тях. Много е трудно да се оправи този проблем в последствие. След като сте се подсигурили, че всичко е в рамките на правилата, ето и няколко съвета, с които можете да превърнете имейл маркетинга в невероятен източник на трафик и клиенти.

 

  1. Направете записването за имейл бюлетин на вашия сайт лесно и достъпно. Така натурално ще увеличите възможността за увеличаване на процента хора, които са се записали за вашия бюлетин. Включете и съобщение, че имейлът на хората няма да бъде продаван и въобще използван за никакви други цели освен посочените.
  2. Направете план за изпращане на имейли, а не изпращайте безразборно количество. Нека имате график, който може да е седмичен, месечен и други.
  3. Таргетирайте правилно – използвайте различни мейлинг листи за различните съобщения, които изпращате. Не пращайте имейли на хора, които не се интересуват от това.
  4. Направете отписването лесно – ако потребителят не го открие за 1-2 секунди, то следващото действие е да докладва спам. Както по-горе споменахме, добре е да се държат ниско тези стойности, за да не ви накажат от по-известните доставчици на електронна поща.
  5. Използвайте професионален софтуер за изпращане на имейл за да можете да проследите резултата. Допълнително използвайте и Гугъл аналитикс за да получите още по-точна представа.
  6. Направете професионално изглеждащ имейл форматиран с HTML , спазвайте правилата, които важат и за изграждането на обикновенна ландинг страница. Трябва да има основните елементи като контрастни цветове, подкана към потребителя да извърши определено действие.
  7. Поинтересувайте се как стоят нещата от законова гледна точка и включете необходимия текст за непоискано търговско съобщение където е необходимо.

Това са само някои от най-важните неща, които трябва да се имат предвид при разработката на имейл. Разбира се има и още, но най-важното е, че трябва да се знае: имейл маркетингът може да е или много полезен или много вреден ако не е изпълнен правилно.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.