Градински плочи, гранит и варовик за красива градина

10.01.2013 | Автор: | Публикувано в: Градинарство

Градинските плочи се открояват със специфична текстура и цвят, имат уникална  текстура и финна цветова палитра, която визуално привлича хората като магнит. Пастелно синьо-сиви приглушени червени и бежави – всички градински плочки и павета са издържливи и са красиви.

Градинските плочи лесно могат да се оформят с равна повърхност. В области, в които изобилстват обилни валежи или замръзване се препоръчват градински плочки с неравна повърхност. В резултат на неравната повърхност опасността от подхлъзване на пешеходци е намалена.

Гранитът също може да се използва при изграждане на градински алеи. Ако търсите издържлив на всякакви атмосферни условия и натоварвания материал, нищо не може да се сравни с гранита.

Освен издържлив гранитът е и елегантен и красив материал за изграждане на страхотни външни настилки и често се продава като кубчета (павета) или или във форма на тухла, като по рядко се среща по магазините и в форма на плочи с различни размери.

Освен своята твърдост и издръжливост, гранитът предлага най-широк избор на цвят на всички негови форми – павета или тротоарни плочи. Цветовете варират от светло през тъмно сиво към сиво-синьо, червеникаво-кафяв, кафяв, мед, жълто, зелено, оранжево, розово и червено с или без видими петна и краски.

Същата твърдост, която прави гранита толкова траен също така го поставя и сред ценово най-скъпите материали за изграждане на площади и алеи. Поради относително високата цена на гранита, градинари често използват цветни комплекти от гранитогрес, направени като имитации на гранит.

Варовик добавя уникалност към градински пътеки и вътрешни дворове
Варовикът е фина текстура, така че се поставя сравнително лесно и придава елегантен завършек на зоните отредени за павиране. Неговата цветова гама е малко по-ограничена от тази на гранита или пясъчника. Тъмно сиво, синьо-сиво, бледо сиво, сметана или кремаво обикновено е най-лесно да се намери. Варовикът има тенденция да бъде по-равномерно оцветена от пясъчник или гранит, и много неговата много финна текстура го прави сравнително лесен да проектиране на всички видове декоративни форми.

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.