Хидроизолацията и зимата

23.12.2012 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Мухълът и плесента водят до влошаване на здравето когато човек е изложен на тях в продължително време и дори са причинители на сериозни заболявания!

През зимата поради неблагоприятните атмосферни условия и студът който е навсякъде около нас качествена хидроизолация може да се постигне, чрез използване на хидроизолиращи продукти базирани на течна гума, катран, но не и на асвалт. Асвалтирането е лесно и евтино решение, но не е ефективно за хидроизолиране.

Съществуват решения за хидроизолация с течно гумено покритие, които са приложими дори и при екстремни условия – до -10 градуса по Целзий. Разбира се, рядко някой би се заел хидроизолация в сурово и студено време, ако не е крайно наложително. Хидроизолиращи продукти базирани на течна гума са решението от което се нуждаете за качествена хидроизолация.

Бъдете сигурни, че при поставяне на течна хидроизолация могат да бъдат постигнати изискванията:
– използване на хидроизолация от течна гума като основно покритие;
– хидроизолиращия продукт трябва да има контакт с повърхността най-малко няколко часа , така че ако има дъдж, снеговалеж, топене не е препоръчително да се използва;
– започнете хидроизолирането в ясен ден между 9:00 ч. и 11:00 ч. като завършете до 14:00 ч. процеса на хидроизолиране. Запознайте се с прогнозата за времето и се уверете, че скоро няма да има големи температурни колебания – повече от 10 градуса по Целзий;
– основата трябва да бъде суха, ако има локви по покрива и влажни места, то те трябва да бъдат подсушени преди започване на работата.

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.