Small Giftun или Carless Reef

23.11.2012 | Автор: | Публикувано в: Отдих и туризъм

Едно от най-известните места за гмуркане в Хургада е Small Giftun. Предлагат се  както гмуркане по течението за напреднали водолази, така и дълбочинно и учебно гмуркане. В откритите води могат да се видят големи риби, а по стените – горгонарии. При гмуркане върху платото възможно е да видите гигантски мурени, риба- наполеон, скатове, там  има  и останки от керамични съдове от римските галери.

Ако пък желаето нещо като плитчина с коралови кули за вас е подходящо място Carless Reef. Почиващи акули може да срещнете и сред кораловите градини,  това е един риф , който е най- отдалечения риф в района на Хургада и се състои от две малки островчета и плато идеално място за дайвинг и друг вид подобни спортове. Може да се натъкнете на гигантски змиорки. Едно от хубавите неща, н акоито можете да се натъкнете на това място е идването на  делфини за да си поиграят с водолазите. Всички тези места са изключително богати на морски живот и са населени с необикновени морски създания.Преди да тръгнете трябав да знаете, че първите няколко секунди под водата са стресиращи за организма.Едно  екстремно приключение с образователно-развлекателна цел. Дайвинга, дава тласък на морската археология и позволява прилагането му в различни сфери на обществения и политически живот.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. От много малка мечтая да видя на живо делфин и на й вече да мога да се докосна до него и да плуваме заедно, може би от филмите и от това,което съм чела за тях и само като видях този текст….” Едно от хубавите неща, на които можете да се натъкнете на това място е идването на делфини за да си поиграят с водолазите. Всички тези места са изключително богати на морски живот и са населени с необикновени морски създания….” вече окончателно реших, къде искам да прекарам тази лятна почивка и с кого, благодаря ви за статията.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.